Po 20. krogu PLNZS: Pobeg vodilnih

V 20. krogu Prve lige NZS sta vodilna Maribor in Olimpija prišla do pomembnih zmag ter povečala svojo prednost pred zasledovalci. Državni prvak je prepričljivo odpravil tretji Koper, medtem ko je Olimpija z nekoliko več težavami že šestič slavila v Velenju. Vodilnima je šel na roko razplet v Domžalah, v Kranju gledalci niso videli zadetkov, Murin napad na deveto mesto pa se je končal neuspešno.

Goričani so po dveh težkih domačih porazih nekoliko prestrašeno krenili v srečanje z vročo Muro. Prekmurci so na krilih zadnjih dveh zmag začeli bolj poletno, posesivna igra pa se ni realizirala v primernih priložnostih za zadetek. Slednjih so imeli več v domačem taboru, ko so po manjšem Travnerjevem padcu koncetracije, kar dvakrat resneje ogrozili mladega vratarja Murašev. Vrtnice so v drugi polčas krenile precej bolj odločno, kar je potrdil Dejan Žigon s prekinitvijo strelskega posta in dvema spretnima zadetkoma. Črno-beli se po šoku niso uspeli pobrati in v zaključku tekme zapravili celo najstrožjo kazen, ki jim jo je dobrodušno podaril prav najboljši strelec goriškega kluba.

Domžale so še poglobile svoje domače frustracije. Njihov krvnik je bil tokrat celo sosed na lestvici, nepredvidljivo Celje. Domačini so sicer v srečanje krenili zelo odločno, vendar jim je hitro vodstvo preprečila vratnica in celjski vratar Kotnik z neverjetno obrambo za fotografe. Na vnovično domačo ničlo je nakazala izjemna kombinacija Verbiča in Bajdeta po kotu, ko je slednji z atraktivnim udarcem s prve poskrbel za vodstvo Celjanov. Domžalčani so se vrnili v igro prav tako z uspešno izkoriščenim predložkom iz kota, ko je bil najspretnejši Korun. Po kopici nerealiziranih priložnostih na obeh straneh so v zaključku tekme več sreče imeli gostje, kakopak, ponovno je imelo prste vmes dobro izvajanje kota. Osamljen je ostal Bilali in še drugič v letošnji sezoni odločil pomebno gostovanje.

Marsikdo je v Kranju pričakoval veliko število zadetkov, saj sta si nasproti stala trenutno najboljša strelca tega tekmovanja. Enis Đurković in Robert Kurež sta tokrat streljala s slepimi naboji, kot tudi njuni kolegi. Zanimivo srečanje je sicer ponudilo kar nekaj priložnosti na obeh straneh, vendar sta ob nekaterih nenatančnih zaključkih tokrat imela svoj dan tudi oba vratarja. Več dela je imel gostujoči Murko, ki je predvsem v drugem polčasu zaustavljal nalete domačega Triglava. V taboru Aluminija so zadovoljni s točko, medtem ko Triglavanom precej več pomeni dobra igra od drugega zaporednega domačega remija.

V Velenju je obveljala tradicija. Domači tudi tokrat niso uspeli premagati Olimpije na domačem igrišču, čeprav so pustili precej boljši vtis kot običajno. Rudar se je v prvem polčasu osredotočal na protinapade in zapravil kar nekaj solidnih priložnosti. Na drugi strani je napadalno igro skorajda kronal Nikezić, s silovitim strelom v prečko. Bolj natančen je bil Šporar na začetku drugega polčasa, ko je s strelom z razdalje presenetil nemočnega Rozmana. Rudar je po nekaj rošadah pritisnil in s pomočjo izključitve Finka oblegal vrata gostov. Džafić in druščina niso podlegli pritisku, tako da so se v Ljubljano vrnili še s šesto zmago v žepu na osmih velenjskih tekmah.

Derbi 20.kroga Prve lige NZS se je odvijal v Ljudskem vrtu, kjer sta moči merila vodilna in tretje ekipa prvenstva. Presenetljivo najmanj izenačena tekma kroga je zanesljivo pripadla državnim prvakom, ki so imeli vse pod kontrolo. Že drugič zapored je z dvema zadetkoma zablestel Agim Ibraimi, ki je z dobro podajo prebudil tudi Nikolo Komazeca. Obrambno naravnani gostje niso bili dorasli nasprotniku in si z izjemo lepega strela Pučka večjih priložnosti niso uspeli priigrati. Koper je tako prvič po šestih tekmah moral priznati premoč nasprotniku, Maribor pa se v strašljivi formi že to sredo odpravlja v Domžale.

Tekst: NZS
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA