Po tekmi Domžale - Celje
Nogometaši Domžal so v 2. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).

Domžale - Celje 0:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Bukovec (Lendava), Tompa (Turnišče) in Žekš (Črenšovci).
Strelec: 0:1 Bezjak (80.).

Domžale: Vidmar, Skubic, Topić, Zec, Živec, Husmani, G. Vuk, Osmanaj, Korun (od 89. Požeg Vancaš), Kous, Majer (od 66. Šimunović).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde (od 77. Horvat), Bezjak, Kolsi, Korošec, Moćić (od 90. Romih), Gobec, Medved (od 69. Močivnik), Žitko.

Rumeni kartoni: Zec, Osmanaj; Korošec, Gobec, Močivnik.
Rdeč karton: Osmanaj (61.).

V Domžalah sta se srečali ekipi, ki sta z zmagama začeli prvenstvo. Domžalčani so uvodoma slavili v Ljubljani, Celjani pa so doma opravili Triglav. Tokrat je dolgo kazalo, da bosta tudi po drugem krogu moštvi točkovno poravnani, toda deset minut pred koncem tekme so gosti unovčili številčno prednost in prek Romana Bezjaka prišli do druge zmage in prvega mesta na lestvici.

Prvo nevarno akcijo na tekmi so izpeljali Celjani. Marijo Moćić je za hrbtom domžalske obrambe našel Gregorja Bajdeta, ki je povsem osamljen streljal malce z leve strani, toda izkazal se je domači vratar Nejc Vidmar. Domači so počasi prevzemali pobudo, prvi resnejši strel pa so sprožili v 20. minuti, ko je strel Nejca Skubica s 30 metrov Matic Kotnik zanesljivo ukrotil.

Domači so bili nevarni tudi tri minute pozneje, ko je Liridon Osmanaj z dobrih desetih metrov poskusil z volejem, žoga pa je zletela malce čez gol Celjanov. Ti so vnovič zagrozili v 25. minuti, ko je Vidmar s konicami prstov ubranil poskus Bajdeta z 12 metrov nekoliko z desne strani.

V uvodu drugega polčasa sta si ekipi priigrali po nekaj polpriložnosti, Domžalčani pa so se v rahlih škripcih znašli v 61. minuti, ko je zaradi igranja z roko Osmanaj dobil drugi rumen karton v minuti in moral z igrišča. Kljub temu so bili domači tisti, ki so zatem imeli priložnost za vodilni gol.

Sebastjan Gobec je po protinapadu Domžal v svojem kazenskem prostoru zrušil Sašo Aleksandra Živca in zakrivil enajstmetrovko. To je izvedel Uroš Korun, a je njegov strel Matic Kotnik obranil. V naslednjih minutah so gosti nanizali nekaj akcij, ki jih je praviloma zaključeval Bajde, vendar neuspešno.

Zato pa je bil uspešnejši njegov soigralec Roman Bezjak. Potem ko so na drugi dvakrat do strela prišli Domžalčani prek Živca in Mata Šimunovića, je Žan Horvat v 80. minuti podal z desne strani proti drugi vratnici, kjer je bil povsem sam Bezjak in z osmih metrov zabil zmagoviti gol. V končnici so domači pritisnili in skušali izvleči vsaj točko, a so bili Celjani zbrani in so ohranili minimalno prednost.

Tekst: STA

Foto: alesfevzer.com

SORODNE NOVICE

DELI NA