Po tekmi Triglav - Aluminij
Nogometaši kranjskega Triglava so v 2. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (1:0).

Triglav - Aluminij 1:0 (1:0)

Stadion v športnem centru, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Podobnik (Veliki Gaber) in Kovačič (Maribor).
Strelec: 1:0 Poplatnik (45.).

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Roškar, Jelar, Đurković (od 73. Peternel), Poplatnik (od 90. Pirc), Kongnyuy, Pokorn, Stojnić (od 83. Dolžan), Šušteršič.

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež, Režonja (od 55. Pečovnik), Žagar, Spahić, Drevenšek, Medved, Kožar, Sulejmanović (od 10. Rešek, od 62. Kmetec).

Rumeni kartoni: Roškar, Šušteršič, Đurković; Režonja.
Rdeč karton: /.

Kranjčani so po porazu v Celju danes gostili novinca v ligi Aluminij, ki je odigral prvo tekmo v prvoligaški konkurenci. V uvodnem krogu slednji namreč ni igral, saj je bila tekma s Koprom preložena. Toda dobrodošlica med prvoligaši jim ni bila ravno po godu, saj se z Gorenjske vračajo brez točk. Domači so zmagoviti gol zabili ob koncu prvega polčasa.

Ekipi v uvodu tekme nista veliko pokazali. Pravih akcij je bilo malo, je pa moral že v deseti minuti z igrišča poškodovani Almir Sulejmanović. Prvo resnejšo akcijo na tekmi so gledalci videli v 21. minuti, ko je do strela prišel Enis Đurković, vendar Tomaž Murko z njim ni imel veliko dela.

Na drugi strani so gosti prvič zagrozili v 31. minuti, ko je malce z desne strani Robert Kurež že premagal domačega vratarja Žana Pelka, a žogo poslal mimo gola. Tudi do konca polčasa ekipi nista bili preveč napadalno aktivni, priložnosti je bilo zgolj za vzorec. Kljub temu pa ekipi nista šli na odmor poravnani. V sodniškem dodatku prvega dela je bil namreč uspešen Matej Poplatnik, ko je z glavo unovčil podajo z desne strani.

V drugem polčasu so nekoliko bolj odprto začeli gosti, domači pa so bili nevarni iz protinapadov, ki pa niso prinesli povišanja vodstva. Najbližje so bili v 58. minuti, ko je bil Anže Jelar pri žogi pet metrov od vrat, vratar Aluminija že na tleh, toda gostujoči igralci so njegov strel blokirali.

Aluminij je imel v teh trenutkih žogo večinoma na polovici Triglava, a se je slednji dobro branil in zapiral vse poti v kazenski prostor, tako da gostom ni uspevalo prihajati do priložnosti. Za razliko od njih so jih Kranjčani v izdihljajih tekme nanizali kar nekaj, najbližje zadetku pa so bili v 86. minuti, ko je Poplatnik praktično iz mrtvega kota zatresel vratnico.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

DELI NA