11.02.2024 | Prva liga Telemach
Po vodstvu Mure visoka zmaga Celja

Celje - Mura 4:1 (2:1)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Kajtazović, Kordež, Kovačič.
* Strelci: 0:1 Lamy (10.), 1:1 Prucev (28.), 2:1 Bajde (44.), 3:1 Popović (51./11 m), 4:1 Menalo (55.).
* Celje: Rozman, Ajhmajer, Vuklišević, Milić (od 46. Zec), Karničnik, Dulca (od 60. Kouter), Zabukovnik, Popović (od 60. Kvesić), Menalo (od 60. Matko), Prucev (od 75. Aarons), Bajde.
* Mura: Raduha, Ščernjavič, Proleta, Maruško, Sadriu, Nuhanović (od 68. Antolin), Tripi, Brkić (od 83. Kurtović), Kous (od 46. Trontelj), Maroša (od 68. Kasalo), Lamy (od 68. Turudija).
* Rumeni kartoni: Matko; Sadriu, Nuhanović, Tripi, Antolin.
* Rdeči karton: /.

Osrednja tekma 20. kroga se je končala z visoko zmago in prepričljivo predstavo papirnatih favoritov iz mesta grofov. Celjska zasedba se je po današnji zmagi še bolj utrdila na vrhu razpredelnice, pred drugouvrščeno Olimpijo, ki je v soboto v Stožicah le remizirala proti Rogaški, ima že 12 točk prednosti.

Celjani so obetavno pričeli uvodno ligaško tekmo v spomladanskem delu. Prvo priložnost so si priigrali v četrti minuti, ko je po strelu Denisa Popovića s 14 metrov žoga zletela mimo leve vratnice. Le dve minuti kasneje so gostitelji znova zapretili, po kombinirani akciji in strelu Žana Karničnika pa se je z dobro obrambo izkazal vratar Florijan Raduha.

Prekmurci so povedli iz svoje prve akcije na dvoboju. V 10. minuti je Italijan Filippo Tripi z globinsko podajo zaposlil Francoza Juliena Lamyja, ki je z močnim in natančnim strelom ukanil nemočnega domačega vratarja Matjaža Rozmana.

Celjani so po prejetem golu potrebovali nekaj časa, da so uredili svoje vrste. Imeli so jalovo terensko premoč, prvo resno priložnost pa so si priigrali v 26. minuti. Po kotu z desne strani je bil v skoku najvišji Romun Marco Dulca, njegov strel pa je zaustavil Raduha.

Vratar Sobočanov je bil nemočen dve minuti kasneje. Po kotu z leve strani je Damjan Vuklišević žogo podaljšal do Rusa Egorja Pruceva, ki je iz neposredne bližine izenačil na 1:1.

Izbranci hrvaškega stratega na klopi Celja Damirja Krznarja so bili blizu gola tudi med 34. in 37. minuto. Najprej je gostujoča obramba v zadnjem trenutku zaustavila lob strel Marka Zabukovnika, v drugi obetavni domači akciji pa se je Luka Menalo izognil prepovedanemu položaju in se znašel iz oči v oči z Raduho, a je streljal mimo vrat.

Gostitelji so tik pred odhodom na veliki odmor izpeljali bliskovito akcijo, po podaji Menala je Gregor Bajde z natančnim strelom povišal na 2:1.

Celjani so v začetku drugega polčasa prikazali zelo učinkovito predstavo, med 51. in 55. minuto so dosegli kar dva gola. Najprej je glavni sodnik Nejc Kajtazović po igranju z roko Timoteja Brkića v kazenskem prostoru pokazal na 11-metrovko, ki jo je realiziral Popović.

Pri naslednjem celjskem zadetku je večino dela opravil slovenski reprezentant Karničnik, ki je na svoji polovici igrišča odvzel žogo Sobočanom, nato pa po 30-metrskem sprintu lepo zaposlil Menala, ki je z diagonalnim strelom povišal na 4:1.

Tekma je bila tako odločena, oba trenerja pa sta s številnimi menjavami že začela pripravljati strategijo za naslednje tekme. Zasedba iz Murske Sobote bo v prihodnjem krogu gostila Maribor, celjska pa se bo v gosteh pomerila z Bravom. Obe tekmi bosta v nedeljo, 18. februarja.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Mura
    Celje v nadaljevanje Prve lige Telemach vstopa z najboljšim izhodiščem. Grofje branijo vodstvo v prvenstvu, uvodoma pa se bodo udarili z Muro, pri kateri ne skrivajo, da se želijo boriti za evropsko vozovnico. Kdo bo uspešnejši v knežjem mestu?

DELI NA