Pobeg vodilnega
Maribor je v 24. krogu Prve lige premagal CM Celje z 2:0 (2:0).

Vodilni Mariborčani so bili odločeni prekiniti niz slabih rezultatov, ko so v zadnjih treh tekmah osvojili le točko. Z zmago nad Celjem jim je to tudi uspelo, izkoristili pa so tudi poraz Domžal v Velenju in spet pobegnili na osem točk razlike.

A do zmage v dokaj hladnem vremenu in pred presenetljivo velikim številom gledalcev niso prišli zlahka, saj je bilo treba zanjo predvsem v prvem polčasu veliko preteči. Tudi Celjani so imeli nekaj priložnost, a so bili nenatančni oziroma je 20-letni Matej Radan spet krpal luknje v obrambi in pokazal ves svoj talent. Domači trener Darko Milanič je spet nekoliko spremenil enajsterico, pri gostih pa ni bilo bivšega kapetana vijoličastih Zorana Pavlovića.

Že v prvi minuti po napaki gostov, ko je Amel Mujčinović zapustil vrata, je imel Etien Velikonja priložnost zadeti prazna vrata, a je bil neuspešen. Mariborčani so v uvodnih minutah več napadali. Pobuda jim je v 11. minuti prinesla vodstvo. Tavares je v kazenskem prostoru podal Martinu Milcu, ki je z desne strani s šestih metrov zadel nasprotni spodnji kot vrat gostujočega vratarja.

V 13. minuti je Sebastjan Gobec ogrel roke Radana, ko je sprožil strel s 25 metrov, Radan pa je žogo s težavo odbil v kot. Vijoličasta obramba je bila v spomladanskem delu večkrat nezanesljiva in v 21. minuti podarila priložnost Romanu Bezjaku. Ta je žogo poslal mimo leve vratnice praznega gola. Minuto kasneje se je za strel z 22 metrov odločil domači kapetan Tavares in stresel prečko. V 33. minuti so domači povišali vodstvo. Cvijanović je z leve strani izvajal kot, Tavares pa je iz polobrata skozi majhen prostor žogi našel pot v mrežo.

Po mirnem začetku drugega dela igre so Celjani od 56. do 59. minute uprizorili naval na gol domačih. Najprej je Timotej Dodlek na sredini igrišča izgubil žogo in gostom omogočil protinapad. Goran Alenc je streljal z desne strani, Radan pa žogo poslal v kot. Tudi po treh zaporednih kotih žoga ni končala v mreži, saj je mariborska obramba odbila vse strele.

V 77. minuti je Radan ubranil strel Denisa Popovića. V 79. minuti je Milec zamudil priložnost, ko se v kazenskem prostoru ni najbolje znašel. V zadnjih minutah pa spet pobuda domačih. V 84. minuti je Cvijanović izvajal prosti strel, Velikonja pa je iz bližine zadel vratarja Mujčinovića. V 89. minuti je mimo vrat iz bližine streljal Tomislav Pavličić, v sodnikovem dodatku se je Robert Berić zapletel pred vrati gostov, nato pa je Pavličić z razdalje ob pomoči Mujčinovića stresel prečko.

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor-Celje
    Oglejte si izjavo po tekmi 24. kroga Prve lige Maribor-Celje.

DELI NA