Pod vrhom zaplet, na dnu razplet

23. krog Prve lige Telekom Slovenije znova ni bil popoln, saj razmočeno igrišče v Kranju ni omogočalo izvedbe tekme med Triglavom in Domžalami. Vroč derbi je prinesel pravično delitev točk, s katero je Maribor ohranil lepo prednost pred Olimpijo. Po remiju Kopra in Rudarja so se v boj za evropske pokale vključili še Celjani, ki so Muro 05 dodatno prikovali na dno. Iz slednjega je pobegnila Gorica s pomembno zmago v Kidričevem.

Edino sobotno tekmo so videli gledalci v Celju, kjer so dočakali prepričljivo zmago domače ekipe nad Muro 05. Blestela sta Benjamin Verbič in Andraž Žurej. Prvi je z dvema zadetkoma v prvem polčasu praktično odločil zmagovalca, drugi pa je čudovito asistenco kronal z drugim golom v sezoni. Muraši, katere je prvič v letošnji sezoni vodil Ante Šimundža,  si niso uspeli priigrati pravih priložnosti za znižanje rezultata. Še najbližje častnemu zadetku je bil Damjan Bohar, ki pa ni uspel premagati razpoloženega Kotnika. V zaključku tekme je svoje razkošno nogometno znanje demonstriral še Stefan Cebara z dvema imenitnima podajama. V izdihljajih tekme je lepo našel izkušenega Sebastijana Gobca, ki je z atraktivnim zaključkom poskrbel za nepozaben debi Miloša Rusa pred domačim občinstvom.

Priložnosti ob ničli Mure 05 niso uspeli izkoristiti nogometaši Aluminija, ki so še v drugem spomladanskem derbiju začelja morali priznati premoč nasprotniku. V Kidričevem je slavila Gorica in na ta način skočila na šesto mesto prvenstvene lestvice. Raztrgano igro na težkem igrišču je prekinila Gorica, z bliskovito akcijo Kamerunca Mbide Bindzija, ki je nesebično zaposlil Dejana Žigona za deseti zadetek v sezoni. Domačini niso imeli pravega odgovora na vodstvo Goričanov. Premalo aktivno igro Aluminija je kaznoval Jani Šturm z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Celcer je v nadaljevanju zastreljal še enajstmetrovko, kar bi se lahko belo-modrim maščevalo, saj so gostitelji preko Jurice Jeleča vrnili v tekmo. Vse dvome o zmagovalcu je nato razblinil igralec tekme Mbida, z debitantskim zadetkom v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Za primerno ogrevanje pred velikim derbijem je služila tekma med Koprom in Rudarjem. Razburljivo srečanje so bolje odprli gostje, ki so prek Ivana Firerja presenetljivo povedli. Kanarčki so potrebovali kar precej časa da so se pobrali, saj so Rudarju puščali veliko prostora za protinapade. Kazen za neučinkovitost gostujoče ekipe je prišla ob izteku prvega polčasa, ko je David Kašnik kot zadnji mož v obrambi zaustavil razpoloženega Galešiča. Miha Blažič je hladnokrvno sprožil z razdalje in pripravil odlično izhodišče za Primorce v drugem polčasu. V nadaljevanju podobna slika. Firer je preigraval v kazenskem prostoru, ter prisilil Palčiča v prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Mate Eterović, a je Ivan Brečevič kmalu za tem postavil končni rezultat tekme. Koper  si je s tretjim zaporednim remijem otežil položaj v boju za evropske pokale, Rudar pa je potrdil odlično spomladansko formo in pot proti sredini prvenstvene lestvice.

Tretji derbi v desetih dneh je postregel še s tretjim različnim razpletom, saj sta se Olimpija in Maribor tokrat razšla brez zmagovalca. Prvo ime tekme je bil novinec v mariborskem dresu Nusmir Fajić, ki je z odliko opravil vlogi napadalca in vratarja. Srečanje so bolje začeli domači, ko je Omladić po hitrem prodoru stresel vratnico. Maribor je našel odgovor v Robertu Beriću, ki je po nekaj nevarnih poskusih zadel prečko. Sledil je šok za domače navijače, saj je Mitja Viler sijajno zaposlil Fajića za krstni zadetek v novi sredini. Olimpija ni obupala in v želji po izenačenju bolje odprla drugi polčas. Nagrada za trud je prišla kmalu, saj je Nikola Nikezić svojo borbenost nadgradil z lepim zadetkom, ki je še dodatno motiviral domače nogometaše. Kreativna igra je doživela vrhunec v 69. minuti, ko je Damjan Trifković neprevidno startal na vratarja Jasmina Handanovića. Slednjemu je ob tem zavrela kri, tako da si je privoščil nespametno potezo, ki je botrovala izključitvi. Ob izkoriščenih menjavah Maribora je v vrata stopil Nusmir Fajić in pričakovati je bilo popolno ofenzivo Olimpije. A dobili smo nasprotno. Maribor je vnovčil svoje bogate izkušnje iz težkih tekem in popolnoma onemogočil organizacijo napadov domače ekipe, ter bil na trenutke celo nevarnejši. Tako je ostalo pri pravičnem remiju, razlika med vodilnima pa je še naprej nespremenjena.

Obilne padavine so razmočile zelenico v Kranju do te mere, da ni bilo mogoče izpeljati tekme, ki bi omogočila igranje nogometa v regularnih razmerah. Nadomestni termin bo znan v kratkem, se bosta pa Triglav in Domžale srečala že danes, saj sta se dogovorila za prijateljsko tekmo na igrišču z umetno travo v Domžalah.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA