Polna mreža Koprčanov
Luka Koper je v 5. krogu Prve lige v Kopru izgubila proti Hitu Gorici z 0:4 (0:1).

Koprčani so še enkrat razočarali svoje navijače in tudi po petem krogu ostajajo brez zmage. Proti Novogoričanom s slabo in z nepovezano igro spet niso bili niti blizu ekipe, ki naj bi se borila za vrh prvenstvene lestvice, tako da še naprej ostajajo povsem na dnu. Novogoričani, ki so vpisali drugo zmago sezone, so na drugi strani znali razkriti vse slabosti obalne ekipe in si ob tem še izdatno popravili razliko v prejetih in danih zadetkih.

Primorski derbi je zasluženo pripadel gostom iz Nove Gorice. Slednji so bili skozi vso tekmo bolj konkretni od tekmeca. Že v peti minuti je William Franklin Vicente pobegnil s svoje polovice, ob neodločni obrambi domačih pa je z nenadnim strelom s 16 metrov premagal Ermina Hasića.

Večji del prvega polčasa je minil ob jalovi pobudi domačih, ki so poskušali predvsem iz prekinitev izid izenačiti. Še najnevarnejši so bili v 34. minuti, ko se je po prostem strelu Konstantina Vassiljeva z 22 metrov izkazal Vasja Simčič.

V drugem polčasu so Koprčani še naprej imeli žogo nekoliko več v posesti, toda bistveno konkretnejši so bili gosti. V 49. minuti je Goran Galešić s 14 metrov dobro streljal, izkazal pa se je koprski vratar. Tri minute pozneje je nekdanji "kanarček" Vito Plut zadel z 18 metrov s prostega strela za 2:0. Naslednja akcija, ki jo velja omeniti, je bila prava mojstrovina Galešića v 84. minuti.

V kazenskem prostoru domačih je mojstrsko sprejel visoko žogo, s hitrim preigravanjem in z natančnim strelom pa je dosegel tretji zadetek za svoje moštvo.

Trener Kopra Vlado Badžim je z nekaj menjavami skušal izid spremeniti, vendar so bili disciplinirani gosti vedno na mestu. Še več, v 87. minuti je po protinapadu iz neposredne bližine spet zadel Plut. Priložnost za častni zadetek Kopra je nastopila prav ob izteku tekme, ko je po kotu Vassiljeva Milan Osterc dobro streljal z glavo, a nenatančno.

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Gorica
    Oglejte si izjavi s tekme 5. kroga Prve lige Koper - Gorica.

DELI NA