Polna mreža Kranjčanov

Olimpija - Triglav 5:1 (3:0)


Stadion Stožice, gledalcev 450, sodniki: Vinčić (Maribor), Friš (Sladki Vrh) in Kmetec (Orehova vas).

Strelci: 1:0 Zorc (19.), 2:0 Nikezić (27.), 3:0 Nikezić (44./11 m), 3:1 Đurković (57.), 4:1 Lovrečič (71.), 5:1 Valenčič (85.).

Olimpija: Šeliga, Kovačevič, Zarifović, Trifković, Šporar (od 70. Valenčič), Zorc (o 62. Kapun), Božič, Nikezić, Lovrečič, Baskera (od 79. Bajrić), Salkić.
Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Roškar, Klemenčič (od 60. Brajič), Jelar, Đurković, M. Poplatnik, Pokorn, Stojnić (od 46. Kongnyuy), Bubanja (od 80. A. Poplatnik).

Rumeni kartoni: Kovačevič, Zorc; M. Poplatnik, Zolić.
Rdeč karton: Roškar (90.)

Ljubljančani so se pobrali po sredinem porazu v Kopru in kranjsko ekipo premagali brez posebnih težav. Tekmo so odločili že v prvem polčasu, ko so zabili tri gole in tako postavili trdne temelje 11. zmagi v sezoni. Z njo so se začasno točkovno izenačili z vodilnim Mariborom, ki pa ima v dobrem še tri tekme. Triglav z devetim porazom vsaj začasno ostaja osmi.

Olimpija je tekmo odločila praktično že v prvem polčasu. Zeleno-beli so se dobro znašli proti Kranjčanom, ki so v želji po všečni, odprti igri puščali prostor za domače akcije. Triglavani so sicer prvi zagrozili, ko je poskus z glavo Edvina Zolića Aleksander Šeliga obranil. Domači so povedli v 19. minuti.

Anže Zorc je prišel do strela z desetih metrov, Žan Pelko je njegov prvi poskus odbil, v drugo pa je mladi ljubljanski nogometaš žogo poslal po prečko. Takoj po golu je Šeliga dobil medsebojni dvoboj z Enisom Đurkovićem, njegov kolega v kranjskih vratih pa si je v 27. minuti privoščil napako, ki jo je kaznoval Nikola Nikezić z golom za 2:0. Minuto pred koncem prvega dela je Zolić v kazenskem prostoru zrušil Zorca in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Nikezić.

Po mirnejšem uvodu drugega polčasa so za zanimivejše dogajanje poskrbeli gosti, ki so v 57. minuti znižali zaostanek, potem ko je Đurkovićevo podajo z leve strani Aris Zarifović preusmeril v lastno mrežo. Tekma se je v teh trenutkih razživela, posebej nevarni pa so bili gosti, ki so nanizali nekaj lepih priložnosti, a se v 71. minuti znova znašli v zaostanku treh golov, potem ko je z roba kazenskega prostora zadel Anej Lovrečič. Končni izid je postavil Filip Valenčič v 85. minuti, ko je zadel z dobrih 20 metrov. Gosti pa so tekmo končali le z deseterico, saj je v 90. minuti Marko Roškar dobil reč karton, potem ko je kot zadnji mož obrambe nepravilno ustavil Valenčiča.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA