Pomembna zmaga Domžal
Domžale so v 29. krogu Prve lige doma premagale Interblock z 2:1 (1:0).

Gledalci v domžalskem športnem parku niso videli dobrega nogometa, a tisti, ki so stiskali pesti za domače moštvo, so stadion zapuščali zadovoljni.

Domžale so si v dvoboju s sosedi in tudi neposrednimi tekmeci v boju za obstanek zagotovili pomembne tri točke, ki jim sicer niso prinesle napredovanja na lestvici, so pa z njimi Domžalčani Interblocku in Dravi ušli na varnejšo prednost štirih oziroma desetih točk.

Začetek je napovedoval napade oslabljenih Domžalčanov, ki so v četrti minuti prvič streljali na gol, a je po strelu Matica Seferovića gostujoči vratar Andrej Troha žogo odbil v kot. Toda Ljubljančani so tekmece hitro umirili, s trdno obrambo so preprečevali njihove akcije.

Domači so v 22. minuti sicer dosegli gol, ki pa ga je sodnik, potem ko je Jani Šturm po strelu Marka Drevenška odbito žogo potisnil v mrežo, zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Domžalčani so imeli nato nekaj polpriložnosti, svojo premoč pa so kronali v 42. minuti. Matic Žitko je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Mitjo Zatkoviča, najstrožjo kazen pa je izkoristil Šturm.

Interblock si v prvem delu ni pripravil niti ene prave priložnosti, zato pa je napadalneje začel drugi del, posledica je bil tudi nekoliko bolj gledljiv nogomet. Sicer je bil spet domači igralec Seferović tisti, ki je po prihodu iz slačilnice zapravil prvo priložnost, toda v nasprotnem napadu je za goste Josip Iličić po ne najboljšem posredovanju Nejca Vidmarja zadel vratnico. V 60. minuti je Vidmar preprečil gol Robertu Beriču. Za zgrešeno priložnost so bili gosti kaznovani v 69. minuti, ko je po podaji Šturma v polno zadel Zatkovič.

Po drugem zadetku gostiteljev se je igra nekoliko umirila, videti je bilo, da so se gosti vdali v usodo, domače pa je zanesljivo vodstvo zadovoljilo. A Ljubljančani so v zadnji minuti vendarle poskrbeli za nekoliko bolj dramatičen sodniški podaljšek. Izid so namreč v 90. minuti znižali, potem ko je Žan Cankar prodrl po desni strani, njegovo natančno podajo pa je izkoristil Berič.

SORODNE NOVICE

  • 04.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Domžale - I'block
    Oglejte si izjave po tekmi 29. kroga Prve lige Domžale - Interblock.

DELI NA