25.11.2023 | Prva liga Telemach
Pomembna zmaga Domžal v Rogaški

Rogaška - Domžale 1:2 (0:0)

* Športni center, sodniki: Jug, Vidali, Gabrovec.
* Strelci: 0:1 Šturm (55.), 0:2 Pišek (63.), 1:2 Gradišar (65.).
* Rogaška: Vodišek, Flis, Mihalić, Rantuša Lampreht (od 82. Čuić), Majcen (od 64. Marcius), Korošec, Majcenič, Pirtovšek, Benedičič (od 64. Thalisson), Kregar (od 75. Satchwell), Gradišar.
* Domžale: Tratnik, Mutavčić, Offenbacher, Topalović (od 82. Husmani), Hodžić, Bobarić, Markuš, Perc (od 82 Marasović), Pišek, Šturm (od 88. Hempt), Krstovski (od 89. Stuparević).
* Rumeni kartoni: Benedičič, Thalisson; Tratnik, Pišek.
* Rdeči karton: /.

Pred dvobojem so bili Domžalčani osmi s 14 točkami, zadnja Rogaška pa je tudi po današnjem srečanju ostala pri 11 ter prikovana na dno razpredelnice. Rumeni so prišli po pete prvenstvene zmage.

Domžalčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec od novincev v ligi. A jim ob petih strelih na gol, od tega treh v okvir vrat, ni uspelo zadeti gola. Rogaški na drugi strani edinega poskusa strela v okvir vrat ni uspelo pretvoriti v zadetek.

Po desetih minutah drugega polčasa so sledile minute, v katerih je padla odločitev o zmagovalcu dvoboju začelja lestvice. V desetih minutah so padli trije zadetki. Naprej so z 2:0 povedli Domžalčani. Danijel Šturm je prvi načel mrežo Gašperja Tratnika po podaji Nicka Perca.

Šturm je nato še asistiral za gol Jošta Piška. Le dve minuti pozneje je Nejc Gradišar znižal izid, ko mu je lepo podal Oliver Kregar. V zaključku so imeli rahlo terensko premoč domači, vendar je izid ostal nespremenjen.

Ob 17.30 bo v Radomljah prav tako prestavljena tekma 3. kroga med domačim Kalcerjem in Olimpijo. V nedeljo bodo še obračuni Bravo - Celje, Mura - Maribor in Aluminij - Koper.

Prrihodnjo soboto bo Rogaška v rednem 17. krogu gostila Aluminij, Domžale pa Kalcer Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Domžale
    Prvo dejanje nadaljevanja prvenstva se bo odvilo v Rogaški Slatini. Udarili se bosta ekipi, ki sta v prejšnjem krogu prijetno presenetili. Kdo bo boljši?

DELI NA