Pomembna zmaga orlov

Nafta je v 28. krogu Prve lige v Lendavi izgubila proti Triglavu z 1:2 (0:1).

Derbi dna med Triglavom in domačo Nafto je bil sila pomemben za obe strani. Kranjčani so nujno potrebovali zmago, da bi se približali Lendavčanom, domači pa bi jim ob morebitni zmagi ušli na deset točk razlike.

Toda po zadnjem sodnikovem žvižgu so bili zasluženo boljše volje Gorenjci, ki so osvojili pomembne tri točke, se predzadnjim Prekmurcem približali na štiri točke, hkrati pa bi lahko zabili še kakšen zadetek več v mrežo domačih, ki so razočarali domače privržence.

Že v peti minuti so se gosti veselili vodstva. Domači so izvedli prosti strel, Kranjčani so žogo izbili, Naftina obramba pa je pozabila na izkušenega in hitrega Dejana Burgarja. Ta je stekel proti Naftinim vratom in z 12 metrov z leve strani poslal žogo v nasprotni kot domačih vrat. Tri minute pozneje je prosti strel s 25 metrov na drugi strani izvedel Dejan Sreš, Žan Pelko pa je s težavo obranil silovit poskus domačega nogometaša.

V 15. minuti se je zatresla prečka gostujočih vrat, sodnik pa je dosodil prekršek Darka Atanasova nad gostujočim vratarjem. Le minuto zatem je z roba kazenskega prostora poskusil Boštjan Zelko, žoga pa je končala v naročju dobro postavljenega Pelka.

Po prodoru Alena Krcića v 32. minuti so Kranjčani zapravili izjemno priložnost, saj je bil Enis Đurković iz neposredne bližine v dveh poskusih neučinkovit. V zadnji minuti prvega dela je Zelko z glavo sicer zadel mrežo gostov, a je sodnik zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Zadnjo priložnost v tem delu igre je imel Sreš, toda v slačilnice so igralci odšli s tesnim vodstvom Gorenjcev.

V nadaljevanju so Lendavčani imeli priložnost v 52. minuti, a Duško Vranešević v ugodnem položaju ni znal umiriti žoge. Kazen je sledila že v naslednji minuti, ko je po podaji Dragana Ovčine Burgar z močnim strelom žogo poslal v bližnji desni kot. Naser Kajtazi je zatem domače vrnil v igro, potem ko se je najbolje znašel v kazenskem prostoru gostov in z lepim udarcem s 14 metrov zadel levi spodnji kot.

Petnajst minut pred koncem bi Lamin Diallo lahko dokončno pokopal vse upe gostiteljev, a je iz neposredne bližine z glavo sprožil čez okvir. Burgar, prvo ime tekme, je tri minute pred koncem zapravil še eno izjemno priložnost za goste, a je ob tem treba dodati, da se je izkazal vratar domačih Prša, ki je bil edini v vrstah domačih na ravni pomembnosti srečanja.

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Lendave, s tekme 28. kroga Prve lige Nafta - Triglav.

DELI NA