Pomembne tri točke za Muro

Aluminij Kidričevo - Mura 05 0:2 (0:1)


Stadion Aluminija, gledalcev 200, sodniki: Balažič (Šmarje), Friš (Sladki Vrh) in Klančnik (Slovenj Gradec).
Strelca: 0:1 Eterović (45.), 0:2 Jelić (49.).

Aluminij: Murko, Petek, M. Rešek, Kožar, Režonja (od 46. D. Rešek), Kurež, Drevenšek, Kašnik, Bešić (od 46. Jeleč), Bingo, Pečovnik (od 53. Spahić).
Mura 05: Šafer, Janža, Travner, Cipot, Maruško, Aborah, Buzeti (od 71. Sačer), Bohar, Kramar, Jelić (od 86. Fajić), Eterović (od 79. Horvat).

Rumena kartona: Petek, Bingo.
Rdeč karton: /.

Sobočani so drugič zapored vpisali tri točke v prvenstveno lestvico, na kateri so se predzadnji Gorici približali na zgolj dve točki. Prav Gorica pa bo v Novi Gorici naslednji tekmec Mure, ki se lahko z novo zmago po dolgem času reši zadnjega mesta. Aluminij pa je doživel peti poraz na zadnjih šestih tekmah, skupno pa že 11., in ima le tri točke naskoka pred Muro.

Tekmo v Kidričevem, ki si jo je ogledalo precej skromno število ljudi, so bolje začeli gosti. Ti so prvič resneje zagrozili v 11. minuti, ko je Rok Buzeti sprožil z roba kazenskega prostora, Tomaž Murko pa je žogo odbil. V 20. minuti je imela Mura lepo priložnost za vodstvo, Damjan Bohar je ukradel žogo Tomažu Kožarju, prišel po levi strani pred Murka, a slabo končal akcijo, v kateri bi lahko tudi podal odkritemu Draganu Jeliću.

V 34. minuti je Bohar z glavo zatresel mrežo domačih, a so ob protestih gostov sodniki razveljavili gol zaradi prepovedanega položaja. Dve minuti zatem so prvič na tekmi resno ogrozili Murinega vratarja tudi domači, vendar je dvoboj z Jako Šaferjem izgubil Kožar. V 40. minuti so domači znova zapretili, Robert Kurež je po napaki Denisa Kramarja že obšel Šaferja, a nato z leve strani zgrešil cilj. Tik pred koncem polčasa so črno-beli povedli, potem ko je Buzeti z globinsko podajo našel Mateja Eterovića, ta pa je zadel desni zgornji kot Aluminijevih vrat.

Kakor so gosti končali prvega, so začeli tudi drugi polčas - z zadetkom. Na svoji polovici so odvzeli žogo domačim nogometašem in z dvema podajama prišli do Jelića, ki je povišal Murino prednost. Domači trener Bojan Flis je hitro izkoristil vse tri menjave, a njegovi varovanci so si prvo lepšo priložnost v tem delu igre priigrali šele v 68. minuti, ko je Robert Kurež po strelu z glavo Šaferja "prisilil" k izvrstnemu posredovanju. Do konca tekme so gledalci videli le še dva nevarnejša strela, Jurice Jeleča, ki je v 84. minuti povzročil nekaj težav Šaferju, in Maria Sačerja, ki je v 90. minuti namučil Murka.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA