Poplava golov na Bonifiki
Luka Koper je v 17. krogu Prve lige premagal CM Celje kar s 7:3 (4:3).

Gledalci so na prenovljeni Bonifiki videli pravo poplavo zadetkov, veliko že v uvodnih minutah, na koncu pa so se Koprčani, čeprav so se zadnjeuvrščeni Celjani vmes približali le na gol zaostanka, le veselili visoke zmage.

Koper je povsem nadigral goste iz Celja; začetek tekme pa je poleg pirotehničnega vložka navijačev zaznamovalo tudi hitro visoko vodstvo domačinov.

Že po osmih minutah sta Mitja Brulc dvakrat in Milan Osterc enkrat premagala Amela Mujčinoviča. Brulc je bil prvič uspešen iz gneče, podobno je drugi zadetek za Koprčane prispeval Osterc. Pri tretjem zadetku pa se je po strelu Anteja Tomića Brulc dotaknil žoge, preden je končala v mreži gostov.

Najboljši posameznik pri gostih, mladi Marijo Močič, je znižal po akciji Gorazda Zajca in Dragana Čadikovskega. A prvi strelec domačih Osterc je že šest minut pozneje po povratni žogi Brulca domače vodstvo spet povišal na tri zadetke, bilo je 4:1.

Toda gostje so v pičlih dveh minutah, najprej po projektilu Sebastjana Gobca s 25 metrov in nato še po zadetku Klemna Medveda po prostem strelu Gobca, najavili morebitno presenečenje.

V drugem polčasu pa so domači predvsem po zaslugi odličnih Eneja Jeleniča, ki je bil podajalec pri tretjem zadetku Kopra, sam pa je prispeval šestega, ter Osterca dokončno zapečatili usodo Celjanov. Še dvakrat je bil natančen Osterc, ki je najprej zadel iz igre, v 73. minuti pa še z enajstmetrovke za končnih 7:3.

Pred enajstmetrovko Koprčanov je po drugem rumenem kartonu po prekršku nad Brulcem tekmo predčasno moral končati Koprčan v vrstah Celjanov Simon Klun, kar pa ni več bistveno vplivalo na končni izid.

Celjani so v drugem polčasu, ko so bili Koprčani premočni, poskušali predvsem s streli z razdalje (Čadikovski, Gobec), vendar vratarja Admirja Suhonjiča niso več presenetili.

SORODNE NOVICE

  • 13.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Celje
    Oglejte si izjave s tekme 17. kroga Prve lige Koper - Celje.


DELI NA