18.05.2024 | Prva liga Telemach
Poraz Aluminija za izpad iz lige

Aluminij - Domžale 1:3 (0:3)

* Športni park, sodniki: Borošak, Šumer, Perger.
* Strelci: 0:1 Krupić (19.), 0:2 Dovžan Karahodžić (28.), 0:3 Krupić (32.), 1:3 S. Jovanović (90+3./11 m).
* Aluminij: L. Jovanović, Jovan, Koblar (od 80. Šubarić), Martić, Pečnik (od 80. Kosi), Pišek (od 46. Krapuhin), Jagić, S. Jovanović, Gorenak (od 52. Zeljković), Tanyi (od 63. Brkljača), Matić.
* Domžale: Štubljar (od 57. Golič), Bobarić, Klemenčič, Nwankwo, Hempt (od 57. Šerbec), Karahodžić Dovžan (od 73.Zabukovnik), Markuš, Topalović (od 73. Malov), Perc, Hmura, Krupić (od 57. Nikić).
* Rumeni kartoni: Martić, S. Jovanović; Bobarić, Šerbec.
* Rdeči karton: Šerbec (90+2.).

Kidričani so v zadnjem krogu iskali zmago, ki bi jih v najboljšem primeru lahko celo pripeljala do rešilnega osmega mesta. A se to ni zgodilo. Domačim nogometašem ni bilo treba niti pogledovati na drugi tekmi, ki bi lahko vplivali na razplet njihove sezone, saj so že po dobre pol ure zaostajali z 0:3. Kidričani so tako sezono končali na zadnjem mestu ter se vračajo med drugoligaše. Domžalčani pa so sezono končali v sredini lestvice.

Aluminij je pričakovano tekmo bolje začel, odločneje, v 13. minuti je Sandro Jovanović nevarno meril s prostega strela z dobrih 20 metrov, žogo poslal proti zgornjemu kotu domžalskih vrat, a je izvrstno posredoval Lovro Štubljar, ki je žogo odbil v vratnico in preprečil zadetek.

Tega pa je na drugi strani v 19. minuti dosegel Edvin Krupić, ko je iz bližine unovčil podajo Nicka Perca z leve strani. Kidričani pa so po napakah gostov v obrambi prišli še do nekaj obetavnih akcij, ki pa niso prinesle spremembe izida.

Jo je pa druga nevarnejša akcija Domžal. V 28. minuti je Luka Dovžan Karahodžić prodrl z desne strani proti sredini in z roba kazenskega prostora z natančnim strelom premagal Lana Jovanovića. V še večje težave je Kidričane spravil Krupić s svojim drugim zadetkom v 32. minuti, ko je zadel z nizkim strelom za 3:0.

Uvod drugega polčasa je postregel z nekaj streli od daleč na obeh straneh, ki pa niso bili natančni, v 81. minuti pa je imel daleč najlepšo priložnost tega polčasa Stanislav Krapuhin, ki pa je iz bližine žogo poslal čez gol. Mladi Tilen Golič, ki je v vratih Domžal dobil priložnost ob koncu sezone, je moral nekajkrat posredovati, v sodniškem dodatku pa ga je z bele pike ugnal Sandro Jovanović.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Domžale
    Aluminiju se ponuja še zadnja priložnost, da se reši pred izpadom. V Kidričevem poleg domžalskega skalpa potrebujejo tudi ugoden razplet drugih dveh sobotnih tekem.

DELI NA