10.10.2022 | Prva liga Telemach
Poraz Celja pri Muri

Mura - Celje 3:1 (0:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelci: 0:1 Popović (16.), 1:1 Daku (51.), 2:1 Beganović (71.), 3:1 Šroler (93.).
* Mura: Mihelak, Kuzmić (od 71. Pucko), K. Cipot, Balažic, Beganović, Maruško (od 86. Sadriu), T. Cipot, Klepač (od 86. Kozar), Šroler, Kous (od 76. Shabanhaxhaj), Daku.
* Celje: Rozman, Milić, Zec, Stojinović, Šporn, Vrbanec, Janjičić (od 61. Kouter), Popović (od 77. Matić), Matko, Gbamble (od 77. Bizjak), Ikwuemesi.
* Rumeni kartoni: Balažic, Beganović, Kozar; Ikwuemesi, Zec.
* Rdeči karton: Ikwuemesi (66.).

Sobočani so proti Celju prišli do svoje četrte zmage, hkrati pa so prekinili niz petih zmag Celjanov, ki so tekmo končali brez izključenega Charlesa Ikwuemesija. Ti so doživeli drugi poraz in ostajajo tretji, Mura, ki je v drugem polčasu zrežirala preobrat, pa je peta.

Prvo resno priložnost na tekmi je imel domači nogometaš Mihael Klepač, ki je v kazenskem prostoru v osmi minuti prišel do strela malce z leve strani, z obrambo pa se je izkazal Matjaž Rozman. V teh minutah živahni Klepač je imel novo izjemno priložnost tudi 15. minuti, ko je spet na levi prišel do strela iz bližine, spet pa je bil na mestu celjski vratar.

Celjani pa so nato iz svoje prve akcije zadeli za 1:0. Aljoša Matko je na desni strani preigraval in prišel v kazenski prostor, nato je žogo Nene Gbamble nastavil Denisu Popoviću, ki jo je s približno 14 metrov poslal pod prečko.

V 20. minuti je bil pri Celju premalo natančen Vasilije Janjičić, tako kot na drugi strani Srđan Kuzmić v 31. minuti. Matko pa je pozneje zapravil še eno lepo akcijo Celja, ko se je zapletel pred Murinimi vrati, na koncu mu je še spodrsnilo, tako da ni prišel do strela.

V 51. minuti so se domači veselili izenačenja, ko je Mirlind Daku prišel do žoge preigral vratarja Rozmana in žogo poslal v prazno mrežo. na veselje je sicer moral kar malce čakati, saj so zaradi domnevnega prepovedanega položaja sodniki pregledali posnetek. Daku je tako dosegel osmi gol v sezoni in je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev.

V 56. minuti je Rozman preprečil vodstvo gostov po strelu Žige Kousa, sedem minut pozneje pa je prvič po vstopu v igro streljal Nino Kouter, vendar bil premalo natančen. Nekdanjega člana Mure so sicer navijači na igrišče pospremili z nekaj žvižgi, tako kot so z igrišča v 66. minuti pospremili tudi Charlesa Ikwuemesija, ki je najprej dobil rumeni, nato pa zaradi ciničnega aplavza sodniku še rdeči karton.

Številčno prednost so domači unovčili v 71. minuti, Amar Beganović je žogo odvzel nepazljivemu Gbambleju na robu kazenskega prostora, stekel malce naprej in z diagonalnim strelom malo z desne strani poskrbel za 2:1. Takoj zatem bi Matko lahko izid izenačil, a si je podal malce predolgo žogo pred celjskimi vrati.

V 75. minuti je bil pri Muri neuspešen Matic Maruško, štiri minute pozneje pa na drugi strani Lovro Bizjak s prostega strela s slabih 20 metrov. Njegov poskus je odbil Klemen Mihelak v Murinih vratih. Ta je posredoval tudi po Kouterjevem strelu od daleč malce pozneje. Je pa v 93. minuti Martin Šroler potrdil zmago domačih, ko je žogo poslal v prazno mrežo, potem ko je vratar gostov pred tem šel svoji ekipi pomagat ob prekinitvi.

Mura bo v 13. krogu prihodnjo nedeljo gostila Radomlje, Celje pa v petek Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Mura je s pomlajeno zasedbo remizirala z Domžalčani, Celjani pa so s preobratom v dvoboju z Radomljami podaljšali serijo zmag. Kdo bo v nedeljskem večeru uspešnejši v Fazaneriji?

DELI NA