Poraz Nafte v Novi Gorici
Novogoričani so se s tretjo zaporedno zmago in sedmo v letošnji sezoni dokončno prebili v zgornjo polovico prvenstvene razpredelnice, današnjemu tekmecu lendavski Nafti, ki je navkljub porazu zadržal visoko drugo mesto, pa so se približali na vsega dve točki zaostanka.

V želji po povračilu za poraz v prvi medsebojni tekmi v Lendavi so Goričani tekmo začeli silovito in že v drugi minuti je Velikonja izkoristil predložek Kovačeviča ter po slabem posredovanju gostujoče obrambe natančno meril v daljši kot Lukovih vrat. Veselje domačih se je poleglo že po štirih minutah, ko se je Vasiljev lepo otresel domačega igralca in z roba kazenskega prostora sprožil natančen strel v spodnji desni kot.

V 16. minuti so se domači vnovič veselili vodstva. Z leve strani je uporaben predložek poslal Škarabot, ob daljši vratnici pa je neubranljivo zadel preslabo pokrit Nebojša Kovačevič. V nadaljevanju so imeli pobudo Lendavčani, a so Novogoričani obdržali minimalno prednost.

V začetku drugega polčasa se je lepa priložnost najprej ponudila Velikonji, toda Luk se je izkazal z lepim posredovanjem, Brezovačkemu pa se je na drugi strani po robu postavil Simčič, ki je žogo izbil z golove črte. v 71. minuti je bil zmagovalec dokončno odločen.

Akcijo je začel Komel, nadaljeval jo je Kovačevič, s strelom z roba kazenskega prostora pa jo je učinkovito zaključil dvakratni strelec Velikonja. V 79. minuti se je poškodoval domači nogometaš Osterc in ker je Gliha opravil že vse tri zamenjave, so Novogoričani do konca tekme igrali le z desetimi igralci. Čeprav so Prekmurci ob številčni premoči vse razpoložljive moči preusmerili v napad, se izid ni več spremenil.

SORODNE NOVICE

DELI NA