Poraz z igralcem več
Nafta je v 22. krogu Prve lige doma izgubila proti Domžalam z 2:3 (1:2).

Po vseh težavah in rezultatskih neuspehih so Lendavčani doživeli še tretji zaporedni poraz, kar jih vedno bolj potiska proti repu lestvice. Na drugi strani so Domžalčani potrdili drugo mesto, pa čeprav so zadnje pol ure igrali z igralcem manj. Odločilni gol je zabil Juninho, sicer strelec kar dveh zadetkov na tekmi.

Vetrovno vreme je močno oviralo igralce obeh moštev, tako da so ti težko nadzorovali žogo. Po prvem neposrednem strelu na gol tekmeca, pa so gosti vseeno povedli, potem ko je v 14. minuti s slabih 20 metrov sprožil Juninho, žoga pa se je ob slabem posredovanju vratarja Nemanje Jozića pod njim skotalila v mrežo. Nafta je odgovorila štiri minute pozneje. Vedran Vinko je z 18 metrov z desne strani natančno meril in zadel nasprotni spodnji kot.

Le minuto zatem je iz ugodnega položaja Damir Pekič slabo streljal z glavo mimo desne vratnice, šest minut pred koncem prvega dela pa je za domače poskusil še David Tomažič-Šeruga s precejšnje razdalje (25 metrov), toda preslabo za dobro postavljenega Darka Brljaka.

V nasprotnem napadu, ki je veliko obetal, je priložnost zapravil Zoran Lesjak, ki je pretiraval s preigravanjem. V 42. minuti so gosti spet povedli. Neodločna obramba je nemo spremljala gostujočo akcijo, ki jo je s strelom pod prečko zaključil Slobodan Vuk z dobrih desetih metrov.

Nafta je v nadaljevanju zaigrala še bolj napadalno in v 58. minuti zapravila priložnost za izenačenje. Arpad Vaš je z desne strani poslal uporabno podajo v sredino, Lesjak pa je v padcu z glavo za las zgrešil cilj. Dve minuti pozneje so Domžalčani ostali le z desetimi igralci na igrišču, saj si je po grobem prekršku Vuk prislužil izključitev.

Številčno premoč so Lendavčani izkoristili pet minut pozneje, ko je Rade Jovanović z odličnim strelom z 20 metrov zadel desni spodnji kot gostujočih vrat. Sledil je silovit pritisk Nafte in še dve priložnosti (Luka Prašnikar, Agim Ibraimi) ter kazen v 73. minuti.

Po hudi napaki Marka Balažica je Juninho sprejel darilo in rutinirano zadel mrežo nemočnega Jozića. Po tem zadetku so Lendavčani padli v igri in oživeli spet v zadnjih minutah tekme, ko so imeli še dve priložnosti. Prvo je zapravil Vinko z glavo, zatem pa so gosti v kazenskem prostoru podrli Prašnikarja, a se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen.

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta-Domžale
    Oglejte si izjave po tekmi 22. kroga Prve lige Nafta-Domžale.

DELI NA