Poraza vodilnih

27. krog Prve lige Telekom Slovenije je presenetil z ničlama obeh vodilnih ekip, ki sta izgubila na tujem. Poraza Maribora in Celja sta izkoristila Rudar in Domžale. Nov poraz zadnje Drave.

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

Interblock 4:1 Maribor
Berič 33', 73', Iličič 57', 67'; Volaš 81'.

Če bi kdo pred začetkom tekme Interblocku pripisal gladke tri točke, bi m verjetno nihče ne verjel; še manj če bi napovedal zmago Ljubljančanov s kar tremi zadetki razlike. Toda zgodilo se je ravno to. Mariborčani se lahko tolažijo, da je boljše visoko izgubiti sedaj, ko (še) imajo izdatno prednost pred zasledovalci in ko izgubljajo tudi ti, kot pa ko bo morebiti šlo na tesno.

Luka Koper 3:2 Mik CM Celje
Handanagič 9', Polovanec 11', Ipavec 75'; Anđelković 20', Štraus 30'.

Spodrsljaja Maribora niso izkoristili Celjani, ki so se na Bonifiki ponovno znašli pred veliko prepreko. Domačini so s tesno zmago zadnji Dravi ušli na varnih osem točk in direktni izpad je najbrž že preteklost. Gostje na drugi strani bolj kot nov koprski poraz obžalujejo dejstvo, da ob najslabšem možnem scenariju utegnejo že v soboto izgubiti drugo mesto.

Rudar Velenje 2:0 Nafta Lendava
Cipot 9'; Perič 69'.

Velenjski zmagoviti stroj se ne ustavlja, tudi ko mu nasproti priteče Nafta. Še pred nekaj časa drugi, danes pa šesti Lendavčani so poglobili rezultatsko krizo hkrati pa trenerju Robu prizadejali nove skrbi. Če trener Nafte dobiva vse več sivih las, pa je nasmešek njegovega kolega na velenjski klopi, Marjana Pušnika vse širši. Drugo Celje je pred ˝knapi˝ le še za točko, že po sobotnem medsebojnem obračuni Ob jezeru pa se utegne tudi to spremeniti.

Labod Drava 0:2 Domžale
Čavuševič 10', Perme 87'.

Nadaljnja prvoligaška usoda se Dravi vse in vse bolj odmika. Po porazu z Domžalami so Ptujčani zaostanek za predzadnjim Primorjem poglobili na šest točk in le še izjemen niz jih najbrž vrača med žive. Niz, podoben domžalskemu, ki ob velenjskem v drugem delu ostaja najbolj navdušujoč. Da so Domžalčani tudi sosedje Velenjčanom tik pod vrhom ob tem ni presenečenje.

HiT Gorica 3:3 Primorje
Osterc 34', Velikonja 51', M. Kovačevič 91'; Petran 13', Milenkovič 35', 69'.

Severnoprimorski derbi s šestimi zadetki, po tremi na vsaki strani, zagotovo ni razočaral gledalcev, je pa verjetno precej hladni pustil obe ekipi. Izdatneje Primorje, ki je do sodnikovega podaljška celo vodilo, nato pa gostiteljem pustilo izenačiti. Toda tudi točka v boju za obstanek veliko velja. V tem trenutku precej več kot goriška v izenačenem boju za vrh.

Lestvica: Maribor 52, Mik CM Celje 44, Rudar Velenje 43, Domžale 40, HiT Gorica in Nafta Lendava po 38, Interblock 37, Luka Koper 28, Primorje 26, Labod Drava Ptuj 20.

Pari prihodnjega, 28. kroga: Primorje - Domžale, Labod Drava Ptuj - Nafta Lendava, Interblock - HiT Gorica, Luka Koper - Maribor, Rudar Velenje - Mik CM Celje (vse 11 t.m.).Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Sosedski dvoboj ni dal zmagovalca
  Radomljani in Domžalčani so po pričetku priprav odigrali prvo preizkušnjo. Sosedski spopad v Radomljah ni dal zmagovalca, srečanje se je končalo z izidom 1:1.
 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kirm odslej v dvojni vlogi
  Andraž Kirm bo tudi v sezoni 2021/22 nosil dres Brava. Izkušeni nogometaš se je pred sklenitvijo nove pogodbe dogovoril za dvojno vlogo, ob igralski bo delal tudi z mladimi nogometaši ljubljanskega prvoligaša.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Celjani še z enim novincem
  V Celju so po Florijanu Raduhi, Kevinu Žižku in Tjašu Begiću predstavili še četrtega poletnega novinca, med grofe se je preselil Nejc Ajhmajer. Dosedanji mladinec Maribora se je z novim klubom dogovoril za triletno pogodbo.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Koper v priprave brez deveterice
  Nogometaši Kopra, ki so si prvoligaški obstanek izborili v dodatnih kvalifikacijah s Krko, so včeraj pričeli na sezono 2021/22. Novi strateg Zoran Zeljković je na Bonifiki pozdravil spremenjeno zasedbo, od katere se je poslovica deveterica igralcev.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maribor in Mura ugnala avstrijska tretjeligaša
  Avstrijska tretjeligaša Weiz in St. Anna sta bila nasprotnika nogometašev Maribora in Mure. Zmage so se razveselili tako Štajerci kot Prekmurci, mreža nasprotnikov se je tresla trikrat.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Savo Milošević na klop Olimpije
  Že nekaj dni je jasno, da bo Olimpijo v sezono 2021/22 popeljal novi strateg. Goran Stankovića bo na ljubljanski klopi zamenjalo zveneče nogometno ime, Milanu Mandariću je danes v roko segel Savo Milošević.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vidmar podaljšal zvestobo zmajem
  "Nejc Vidmar ostaja doma," so danes sporočili iz tabora Olimpije. Izkušeni čuvaj mreže, ki v zadnji sezoni ni dobil veliko priložnosti za igre, je zvestobo zmajem podaljšal še za dve leti, do izteka sezone 2022/23.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vuklišević ostaja del rumene družine
  Damjan Vuklišević bo tudi v sezoni 2021/22 poveljeval zadnji vrsti Domžal. Osrednji branilec je po izteku pogodbe podaljšal svoje bivanje ob Kamiški Bistrici, v rumeni opravi bo igral vsaj še eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maružin podaljšal bivanje v Šiški
  Loren Maružin, ki je dres Brava nosil že v drugi polovici minulega prvenstva, v Šiški ostaja tudi v sezoni 2021/22. Ljubljanski prvoligaš je sodelovanje s hrvaškim napadalcem podaljšal še za eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Tjaš Begić bo oblekel dres Celja
  Obetavni Tjaš Begić, ki se je v minuli sezoni na prvoligaškem zemljevidu predstavil kot član Gorice, bo nogometno pot nadaljeval v dresu Celja. Grofje so Primorca danes predstavili javnosti.

DELI NA

0