Porcija vrtnic
Domžale so v 3. krogu Prve lige izgubile proti HIT Gorici z 1:4 (0:0).

Novogoričani so se po nepričakovanem porazu proti Olimpiji v minulem krogu tokrat znesli nad Domžalčani. Po slabem prvem polčasu je sledil zelo zanimiv drugi, v katerem je padlo vseh pet zadetkov. Odprlo pa se je tudi najboljšemu strelcu lanske lige Velikonji, ki je dvakrat zatresel domačo mrežo in svoji ekipi pomagal do druge letošnje zmage. Domžalčani pa so na drugi strani po dveh remijih vpisali svoj prvi poraz.

Prvi polčas ni ponudil veliko lepih akcij. Moštvi sta bili dokaj enakovredni, rahlo premoč pa so vendarle imeli gostitelji, ki so nekajkrat poskusili ukaniti Simčiča v goriških vratih, a neuspešno. Najprej je tako dvakrat meril Pekič (v 10. in 14. minuti), nevaren je bil poskus Stojanovića v 19. minuti, ko je iz razdalje meril malce previsoko, Zatkovič, Vidović in Čavušević pa so le malce ogreli dlani goriškega čuvaja mreže.

Na drugi strani so Novogoričani poskrbeli za prvi bolj razburljiv dogodek tekme, ko je v deveti minuti Velikonja s 30 metrov žogo poslal malce nad prečko. Sicer pa so bili izbranci Mirana Srebrniča dokaj nenevarni, velja omeniti le še poskus Osterca v 18. minuti, ko je "nastreljal" Brljaka.

Tudi v uvodu drugega polčasa se je nadaljevala podobna igra. Obe ekipi sta prihajali le do polpriložnosti, pravih nevarnosti za enega ali drugega vratarja pa ni bilo. Po dobrih 20 minutah igre pa se je odprlo. Najprej je v 67. minuti Gorica povedla. Cvijanović je podal z desne strani v kazenski prostor, Osterc je žogo prepustil bolje postavljenemu Velikonji, ki je rutinirano ukanil Brljaka. Minuto pozneje je na drugi strani izenačil Teinović, ki je Simčiča (lahko bi bolje posredoval) ugnal s strelom z več kot 25 metrov.

Toda "vročih" minut še ni bilo konec. Goričani so namreč v 70. minuti kaznovali napako kapetana Domžal Elsnerja. Ta je izgubil žogo, proti domačim vratom so stekli trije gostujoči nogometaši, vodilni gol pa je zabil Galešić. Osem minut zatem bi Domžalčani kaj lahko izenačili, toda Pekiču (tako kot na tekmi z Interblockom) niti iz bližine z glavo ni uspelo zatresti mreže.

Kazen za zapravljeno priložnost je hitro sledila: v 84. minuti je Rakušček lepo podal z leve strani pred domžalska vrata, kjer je Osterc brez najmanjših težav žogo poslal v mrežo, zmago Gorice pa je tri minute pozneje potrdil Velikonja z močnim strelom z roba kazenskega prostora.

SORODNE NOVICE

DELI NA