Porcija zmajev v Lendavi
Nogometaši Nafte so v 22. krogu Prve lige doma izgubili proti Olimpiji z 0:6 (0:3).
 
Oslabljeni Lendavčani, s kopico kadrovskih in drugih težav, so sprejeli v goste favorizirano Olimpijo in že točka bi za Nafto v danih okoliščinah pomenila podvig. Toda od nje so bili oddaljeni svetlobna leta. Že kmalu po začetku tekme so ostali brez izključenega Saše Levačiča, nato pa v svojo mrežo dobili kar pol ducata zadetkov.
 
Kar tri je prispeval novinec v zeleno-belem dresu Dejan Djermanović, dvakrat pa se je med strelce vpisal tudi reprezentant Dare Vršič. Olimpija je tako prišla do desete zmage, ki jo postavlja na drugo mesto na lestvici, medtem ko Lendavčani z 11. porazom ostajajo prikovani na predzadnje mesto.

Naftaši so tekmo začeli brez strahu in v drugi minuti je Gabriel Da Silva s 30 metrov dobro ogrel dlani Elvisa Džafića, ki je žogo odbil v kot. V osmi minuti je sodnik Matej Jug po startu Saše Levačiča nad Dejanom Djermanovićem takoj pokazal na belo točko, steber domače obrambe pa je moral predčasno pod prho. Dare Vršič je s silovitim strelom v desni zgornji kot popeljal Ljubljančane v vodstvo.

Po gneči pred vrati Lendavčanov so se domači v 18. minuti dokaj srečno obranili, Nafta pa je bila pet minut pozneje blizu izenačenja. Da Silva je bil pred vrati gostov, a mu je zmanjkalo pol koraka, tako da je Saša Ranič pred njim izbil žogo v kot. V 29. minuti so Ljubljančani "poceni" podvojili vodstvo.

Djermanović je s 15 metrov močno sprožil, vratar Aleš Ajlec je slabo posredoval in si tako rekoč sam zabil žogo v mrežo. Dve minuti pred koncem prvega polčasa je Djermanović še drugič zadel Naftino mrežo, potem ko se je prebil po desni strani in z močnim strelom s sedmih, osmih metrov žogo poslal pod prečko.

Tudi v nadaljevanju so imeli pobudo gosti in v 48. minuti je vratar Ajlec obranil strel Đorđeju Ivelji, ki se je sam znašel pred vrati domačih. Djermanović je nato v 59. minuti s svojim tretjim golom povišal vodstvo zmajev na 4:0, potem ko je mojstrsko izkoristil podajo Vršiča in zadel levi kot Naftinih vrat.

Na 5:0 je deset minut zatem povišal Nikola Nikezić, ki je spretno končal hiter protinapad zeleno-belih, le tri minute pozneje pa je Dare Vršič z lobom postavil končnih 6:0 za Olimpijo. Številčno šibkejši Lendavčani so po visokem zaostanku povsem popustili in le nekoliko zadržani igri gostov se lahko zahvalijo, da niso doživeli še hujšega poraza. Štiri minute pred koncem so gledalci zaploskali najboljšemu akterju srečanja Djermanoviću, ki je mojstrsko umiril žogo in z volejem silovito streljal - čez okvir.

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Olimpija
      Oglejte si izjavi iz Lendave, s tekme 22. kroga Prve lige Nafta - Olimpija.

DELI NA