Poštena porcija Maribora
Hit Gorica je v 30. krogu Prve lige doma izgubila proti Mariboru kar z 0:6 (0:3).

Novogoriški nogometaši so proti Mariborčanom, ki so vse bližje naslovu državnega prvaka, doživeli pravo katastrofo. V mrežo so spustili kar šest žog, od tega je tri gole zabil Marcos Tavares.

Maribor ima šest krogov pred koncem sezone deset točk prednosti pred drugouvrščenimi Domžalami, Gorica pa je kljub visokemu porazu v varnem zavetju sredine lestvice, na šestem mestu ima 40 točk, osem več od sedmouvrščene Nafte.

Mariborčani so po 15. minuti pobudo prevzeli v svoje roke. Že v peti minuti je sicer s strelom z več kot 30 metrov domačega vratarja Vasjo Simčiča namučil Dejan Mezga (žoga je med letom zadela še enega domačih nogometašev in malce spremenila smer), v 17. minuti pa so gosti povedli. Goran Cvijanović je izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Marcos Tavares in z glavo natančno zadel v desni zgornji kot domačih vrat.

Mariborčani, ki so bili precej boljši tekmec in nevarne akcije vrstili kot po tekočem traku, so prednost podvojili v 29. minuti. Takrat je bil v vlogi podajalca Tavares, ki je žogo vrnil na dobrih deset metrov v sredino kazenskega prostora, Cvijanović pa je zadel desni spodnji kot domačih vrat.

Štiri minute zatem je bil spet nevaren Mezga in zatresel prečko. Domačini so najnevarneje zapretili v 37. minuti, ko sta zapored poskusila Danjel Rakušček in William Franklin Vicente, a jim žoge ni uspelo spraviti v mrežo. Kazen je sledila v 44. minuti, ko je z natančnim strelom iz sredine kazenskega prostora na 3:0 povišal Tavares.

Takoj po začetku drugega polčasa so gosti povišali na 4:0, ko je z glavo po podaji z desne strani zadel Etien Velikonja in dokončno razrešil vse dvome o zmagovalcu. Petarda v goriški mreži je odjeknila že dve minuti zatem, ko se je med strelce po Cvijanovićevi podaji vpisal Mezga, v 53. minuti pa je Tavares po novi podaji Cvijanovića z desne strani z glavo zabil svoj tretji gol na tekmi.

Svojega drugega bi lahko v 67. minuti zabil Velikonja, vendar je žoga po lobu končala nekaj centimetrov nad prečko. Nato se je igra umirila, Štajerci pa so ob nemočnih Novogoričanih tekmo brez vsakršnih težav rutinirano pripeljali do konca.

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica-Maribor
    Oglejte si izjavi po tekmi 30. kroga Prve Lige Gorica-Maribor.

DELI NA