Povratek Celja za točko v Ljubljani

Olimpija - Celje 2:2 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Skok (Ptuj) in Brezar (Kranj).
* Strelci: 1:0 Menalo (38.), 2:0 Vukušić (48.), 2:1 Božič (58.), 2:2 Vizinger (71.).
* Olimpija: Vidmar, Bagnack, Samardžić, Jurčević, Andrejašič, Valenčič (od 82. Kidrič), Putinčanin, Savić, Menalo, Čekiči, Vukušić.
* Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, D. Štraus (od 44. Plantak), Novak (od 63. Ćalušić), Benedičič, Lotrič, Kerin (od 90. Štravs), Božić, Vizinger.
* Rumen karton: Bagnack, Andrejašič; Vidmajer, Božić.
* Rdeč karton: Vidmajer (79.).

Drugi derbi 9. kroga med drugo Olimpijo in tretjim Celjem se je končal z 2:2, čeprav so Ljubljančani vodili z 2:0. Ob sobotnem porazu Aluminija proti Mariboru je zdaj Olimpija po številu točk izenačena s Kidričani, zaradi boljše gol razlike so prevzeli prvo mesto. Celjani imajo na tretjem mestu dve točki manj. Celjanom je izenačenje priigral Dario Vizinger, ki je po novem sam na vrhu strelcev, dosegel je sedem golov.

Uvod tekme je pripadel Olimpiji, ki je bila bolj napadalna, vendar je strele Endrija Čekičija in dvakrat Luke Menala Matjaž Rozman ubranil. Celjani so sredi polčasa vzpostavili ravnotežje, v 34. minuti zatresli gol, ki pa ga je Ivan Božić dosegel iz prepovedanega položaja.

Domači so imeli še naprej več časa žogo v svojih nogah, v 38. minuti pa so povedli. Miral Samardžić je začel protinapad, z globinsko žogo iskal Menala, ki je vtekal po desni strani, Hrvat v dresu Olimpije pa se je dokopal do nje ob enem od neodločnih celjskih branilcev ter premagal Rozmana.

Ob koncu prvega polčasa so imeli Celjani najlepšo priložnost. Po podaji iz kota je do nepričakovanega strela prišel Žan Zaletel, a z glavo meril mimo leve vratnice.

Drugi polčas se je varovance Dušana Kosiča začel slabo. Žan Benedičič je v kazenskem prostoru podrl Čekičija, Andrej Žnidaršič je hitro pokazal na belo točko, Ante Vukušić pa je enajstmetrovko v 48. minuti poslal za hrbet Rozmana, čeprav je celjski vratar krenil v pravo smer.

Po 50. minutah igre je Vitja Valenčič z roba kazenskega prostora močno udaril proti celjskemu golu, a meril malenkost previsoko.

Ko se je zdelo, da ima Olimpija vse niti v svojih rokah, so Celjani v 58. minuti znižali zaostanek. Ivan Božić je priboril kot, izvedel ga je Mitja Lotrič, Božić pa je v kazenskem prostoru ob Mariu Jurčeviću z glavo zadel za 1:2.

V 65. minuti je branilec Macky Bagnack nevarno poskusil s prostega strela z dobrih 16 metrov, vendar žogo poslal malo čez gol. Tri minute kasneje je napako v obrambi napravil Tadej Vidmajer in Vukušiću omogočil, da je sam stekel proti Rozmanu. Celjane je z drsečim startom ob strelu Vukušića rešil Zaletel.

V 71. minuti je Dušan Stojinović odvzel žogo Čekičiju in začel celjski protinapad. Pod zaključno podajo se je podpisal Luka Kerin, Dario Vizinger pa jo je potisnil v gol za 2:2.

Celjski napadalec se je nekaj trenutkov kasneje odločil za močan strel z razdalje, Nejc Vidmar se je moral potruditi, da je žogo odbil v kot. V 79. minuti so Celjani ostali brez Tadeja Vidmajerja, ki je dobil drugi rumeni karton.

V 82. minuti je Celje rešil Rozman, ki je strel Savića odbil čez gol. Celjski vratar je bil znova na mestu v 88. minuti, ko je Zaletel želel izbiti iz svojega kazenskega prostora, a je žoga letela proti golu.

Olimpijo čez teden dni čaka lokalni derbi z Bravom, še prej v četrtek pa pokalna tekma proti Rudarju. Celjani v nedeljo gostovali v Murski Soboti pri Muri.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    V Stožicah se v boj za vrh lestvice podajata Olimpija in Celje. Bo zmajem uspelo prekiniti zmagoviti niz varovancev Dušana Kosiča?

DELI NA