Prebujeni Ptujčani
Rudarja Velenje je v 16. krogu Prve lige visoko z 0:3 (0:0) izgubili proti Labodu Dravi.

Nogometaši Rudarja, ki so se z zmago v Celju (4:0) v prejšnjem krogu prvenstva Kopru približali le na tri točke, so tokrat presenetljivo vknjižili visok poraz proti finančno obubožanim Ptujčanom, ki so po petih krogih zabeležili prvo zmago.

Rudarji so potihoma upali, da bodo po tem krogu spet na prvem mestu, vendar se tako njihova tekma kot tekma v
Ljubljani med Olimpijo in Koprom ni iztekla po željah.

Podobno kot v 7. krogu, ko so Velenjčani s Ptujčani po petih zmagah in neodločenem izidu doživeli prvi poraz, so tudi danes zmago slavili gosti. Tekma je bila zelo zanimiva, gosti so že od vsega začetka nakazali, kaj želijo, igrali so odprto in čeprav v prvem polčasu gledalci niso videli nobenega zadetka, je bilo priložnosti za to kar nekaj na vsaki strani.

Tako so Ptujčani najprej poskušali z udarci od daleč, prvo lepo priložnost za domače pa je imel v 10. minuti Šeruga, ki pa je s približno petih metrov slabo sprejel žogo. V gostujoči vrsti sta bila najnevarnejša Kronaveter, ki je bil na koncu najboljši mož na igrišču, in pa Ogu.

Tako so gosti lepo akcijo izvedli v 21. minuti, ko je Kronaveter po navadnem prostem udarcu z leve strani poslal močno žogo neposredno proti domačemu vratarju, žoga je v gneči našla pot, vendar pa je Savič izvrstno reagiral. Zelo lepo akcijo so gosti izvedli tudi v 29. minuti, ko je Kelenc z leve poslal žogo na desno do hitrega Semlerja, ta pa jo je poslal pred gol, kjer pa je iz dobrega položaja Kronaveter z glavo zgrešil.

Na drugi strani je bilo takoj zatem vroče pred Jozićevimi vrati;Trifkovićevo žogo je nekdo odbil, priletela je do Mešića, ki je bil povsem blizu vratarja, a je vratar preprečil zadetek, spet se je do žoge dokopal Mešić, nesebično poslal do Mujakovića, ta pa je z dobrega položaja debelo zgrešil. Vroče je bilo pred gostujočimi vrati tudi v 38. in 40. minuti; v slednji je bilo tudi precej sreče za vratarja Jozića, saj je Trifković zadel levo vratnico.

Nato pa se je v drugem delu za rudarje začel črn scenarij. Trener Pušnik je bil prisiljen zamenjati poškodovana Saviča in Jeseničnika (46. minuta). Od 48. minute naprej so gostitelji na igrišču ostali le z desetimi možmi, ko je kapetan Sulejmanović po grobem prekršku nad Ekpokijem, ta se je znašel sam med dvema Rudarjevima branilcema, dobil
rdeč karton in moral predčasno v slačilnico. Trener Pušnik je takoj posegel še po zadnji menjavi in namesto Mujakovića v igro poslal visokega Stojniča.

Po velenjskem napadu, ki ga je zaustavil Jozić, s tem, da je zapustil golovo črto, so gosti po levi krenili v hiter protinapad. Drava je povedla v 56. minuti, ko je Kelenc po podaji Kronavetra zlahka ukanil vratarja Jahića, saj ga je žoga kar preskočila. To pa ni bila edina slaba vest za gostitelje, saj je na tleh obležal Cipot in ker je Pušnik že opravil vse tri menjave, so morali gostitelji nadaljevati zgolj z devetimi možmi.

Gosti so vodstvo do konca tekme le še povišali, a pred tem so imeli Velenjčani tako rekoč 100-odstotno priložnost za izenačenje, ko je Mešić sam prodrl v kazenski prostor, vendar mu je Jozić stekel nasproti, zaprl pot, Mešić pa se ni dobro znašel in poslal žogo mimo leve vratnice. Ptujčani so zatem krenili v hiter protinapad, po katerem je Kronaveter z 12 metrov povišal izid na 2:0, kar je za goste že pomenilo zmago, saj je bilo težko verjeti, da bi domačim uspelo z dvema igralcema manj prednost še uloviti.

Gosti so zmago zapečatili v 79. minuti preko Oguja, ki je z leve brez težav povišal na 3:0 in s tem vknjižili prvo zmago po petih krogih. Nad domačo predstavo niso bili zadovoljni niti gledalci, ki so predčasno zapustili tribune, nekateri so začeli odhajati že po prvem zadetku gostov.

SORODNE NOVICE

DELI NA