Pred 20. krogom PLNZS: Tokrat dva derbija
V 20. krogu Prve lige NZS bosta na sporedu kar dva derbija. Manj slavni se bo odvijal v Novi Gorici, kjer se bosta najnižje postavljeni ekipi otepali zadnjega mesta. Bolj atraktiven pa v Mariboru, saj skalp prvakov načrtuje ambicozni Koper. Tudi na ostalih zelenicah ne bo manjkalo zanimivih vložkov. V Kranju strelski obračun, v Velenju srečanje bivših nogometašev, gostoljubne Domžale pa bodo gostile najslabši napad lige.

GORICA – MURA 05 – sobota 24.11 / 14.00


Sodnik: Perić Dragoslav
Prepoved nastopa: /

Prva liga NZS se z 20. krogom začenja na dnu, kjer se bosta Gorica in Mura 05 dogovorila komu pripada zadnje mesto prvenstvene lestvice. Obe letošnji tekmi med Gorico in Muro sta se končali z rezultatom 3:1, veselje pa je v obeh primerih ostalo na domačem stadionu. Gorica bi bila podobnega scenarija vesela tudi tokrat, saj je na zadnjih treh domačih prvenstvenih tekmah iztržila zgolj točko. Nogometaši Mure so z dvema zaporednima prepričljivima zmagama napovedali boljše čase in silovito zmanjšali zaostanek za predhodniki. Po dolgem času imajo priložnost da se odlepijo z zadnjega mesta, tako da prihajajo v Novo Gorico še dodatno motivirani.

DOMŽALE – CELJE – sobota 24.11 / 16.00


Sodnik: Tratnjek Andrej
Prepoved nastopa: Blaž Vrhovec (Celje)

Najboljša gostujoča in najslabša domača ekipa prvenstva nestrpno pričakuje Celjane. Domžalčani so namreč odločeni popraviti slab domači vtis in za goste priljubljeno letovišče spremeniti v neosvojljivo trdnjavo. Pomembno vlogo bosta najbrž odigrala brata Vuk, pa tudi Rudi Požeg Vancaš, ki rad stopi v ospredje takrat, ko je najbolj potrebno. S tem se ne strinjajo v taboru Celjanov, ki napovedujejo agresivno igro in oster boj na zmago. Glavna dilema Marijana Pušnika ostaja izboljšanje realizacije v napadu, ki velja za najslabšega v ligi. Srečanje v Domžalah bo imelo tudi dobrodelno noto, saj sta se oba kluba priključila humanitarni akciji zbiranja hrane za socialno ogrožene ljudi.

TRIGLAV – ALUMINIJ – nedelja 25.11 / 13.00


Sodnik: Tošeski Boris
Prepoved nastopa: Rok Dolžan in Edvin Zolić (oba Triglav)

Kmalu po nedeljskem kosilu bodo ljubitelji nogometa oddrveli v Športni center v Kranju, kjer si bosta nasproti stala trenutno najboljša strelca Prve lige NZS. Enis Đurković in Robert Kurež napovedujeta tekmo z veliko zadetki, čeprav medsebojna tradicija vpletenih klubov pravi drugače. Triglav v zadnjem obdobju pridno nabira točke, kar pa ne velja za Aluminij, ki je na zadnjih šestih tekmah vknjižil zgolj eno samo. Domači trener Brkić napoveduje nekaj sprememb v začetni enajsterici, gostujoči Flis pa tarna nad utrujenostjo večine nogometašev. Zmagovalec dvoboja se bo lahko pohvalil s šestim mestom, ki bi obema kluboma zagotovila nekoliko mirnejši zimski počitek.

MARIBOR – LUKA KOPER – nedelja 25.11 / 16.00


Sodnik: Čeferin Darko
Prepoved nastopa: Miroslav Čovilo in Matej Mavrič Rožič (oba Koper)

Osrednja tekma 20. kroga Prve lige NZS se bo odvijala v Ljudskem vrtu, saj Maribor gosti tradicionalno neugodni Koper. Slednji bo za državne prvake predstavljal še nekoliko trši oreh kot običajno, saj prihaja v Maribor na vrhuncu forme, po šestih zaporednih tekmah brez poraza. Vijoličasti se bodo morali čim hitreje regenerirati po nesrečnem gostovanju v Atenah in preklopiti misli na domače dogajanje. Tekme si sledijo druga za drugo, najuspešnejši slovenski klub pa je bil zahtevnim nalogam vsaj do sedaj vselej kos. Kanarčki bodo ob nekaterih poškodovanih pogrešali še dva kaznovana standardna člana udarne enajsterice, tako da bo Vanolijev mariborski derbi še nekoliko težji kot sicer.

RUDAR VELENJE – OLIMPIJA – nedelja 25.11 / 16.00


Sodnik: Mertik Bojan
Prepoved nastopa: Sebastjan Berko (Rudar) in Blaž Božič (Olimpija)

Zanimivo bo tudi v Velenju, kjer domača ekipa išče načrt, kako prvič v zgodovini na domačem igrišču odpraviti neugodno Olimpijo, ki z Velenjem ni izgubila že dobri dve leti. Nogometaši Velenja bodo črpali navdih iz dobre domače forme, saj so na svojem stadionu nepremagani že deset tekem. Knapi se po napornem obdobju treh zaporednih gostovanj vračajo pred domače gledalce s štirimi točkami v malhi. Zmaji pa bodo v Velenju storili vse, da bi preboleli težek poraz z Domžalami in še šestič slavili na osmih tekmah ob jezeru. Pod posebnim pritiskom bosta Dalibor Radujko in Damjan Trifković, ki sta si še v lanski sezoni zrla iz oči v oči s popolnoma nasprotnimi dresi.

Tekst: NZS
Foto: Arhiv


SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA