04.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telemach, 18. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

6. december 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brezplačen vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Tin Martić

Tudi Kidričani so minuli konec tedna zaradi vremenskih nevšečnosti ostali brez tekme, dvoboj z Rogaško bo tako odigran čez dober teden. Rdeči so misli zdaj že usmerili proti 18. krogu Prve lige Telemach, v katerem bodo na domačem igrišču gostili Domžale. Rumeni lovijo četrto zmago v nizu, Aluminij pa bo skušal še drugič v letošnjem prvenstvu povezati dve zmagi. Četa trenerja Roberta Pevnika je pred dnevi na kolena spravila Koprčane in poskrbela za dobro popotnico pred zaključkom jesenskega dela sezone. "Šumare" namreč čakata še tekmi s Celjem in Mariborom, vmes še ponovno gostovanje v Rogaški Slatini, še naprej pa tekma z Domžalami.

Kdo je vroč?

Robert Pevnik je poletnega novinca Bambo Sussa pozdravil z visokimi pričakovanji, ki pa jih afriški napadalec vsaj za zdaj še ni podprl z izrazitejšo številko zadetkov. Nekdanji član Bilj je doslej zadel zgolj enkrat, v polno pa je meril prav na tekmi z Domžalami. Njegov zadetek na koncu ni bil dovolj za točke, po preobratu so se veselili gostitelji obračuna.

Ali ste vedeli?

Domžalčani ne spadajo med najljubše nasprotnike Kidričanov, saj so nogometaši Aluminija doslej dobili zgolj tri od skupno 29 prvoligaških dvobojev, izgubili pa so že 18 srečanj. Zasedba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, je bila boljša tudi septembra, ko je slavila z izidom 2:1. Mrežo Štajercev je načel nekdanji član Aluminija, Danijel Šturm, ki je rdečim še spomladi pomagal do vrnitve med slovenske prvoligaše.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Občinski derbi. Domžalčani so Radomljam zadali še tretji zaporedni poraz, zasedba Dušana Kosića pa se je razveselila tretje zmage v nizu. Rumeni so pred tem premagali Koper in Rogaško, po devetih osvojenih točkah pa se zdi, da je rezultatska kriza izpred nekaj tednov preteklost. Dvakratni državni prvaki so se z uspešno serijo povzpeli na šesto mesto Prve lige Telemach, pred Muro, pri kateri bodo gostovali konec tedna, pred zimskim premorom pa se bodo pomerili še z Bravom. Spored, ki bi lahko bil, roko na srce, tudi precej zahtevnejši, Domžalčanom omogoča, da v zaključku jesenskega dela prvenstva osvojijo še nekaj točk in izboljšajo svoj položaj pred nadaljevanjem sezone.

Kdo je vroč?

Uspešni rezultati so med drugimi tudi zasluga Maria Krstovskega. Napadalec iz Severne Makedonije je na zadnjih tekmah močno popravil svojo formo, saj je štiri od petih zadetkov dosegel na zadnjih štirih tekmah. Gol v Ljudskem vrtu ni zadostoval za točke, je pa z zadetkom odločil obračun s Koprom. V Rogaški Slatini je njegova statistika ostala prazna, znova pa se je veselil na občinskem derbiju z Radomljami, ko je kar dvakrat zatresel mrežo sosedov. Kako razigran bo v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Domžalčani so v minulih dneh presegli nekaj okroglih številk. Tekma v Rogaški Slatini je bila 900. v Prvi ligi Telemach, po tekmi s Koprom pa so rumeni slavili 200. domačo zmago v prvoligaški konkurenci. Zadetek Ivana Krstovskega za zmago proti Kopru je bil ob tem tudi 1.300. gol Domžal na tekmah Prve lige Telemach. Domžale so četrta najučinkovitejša ekipa v zgodovini slovenske lige, v kateri so več zadetkov dosegli zgolj Mariborčani, Celjani in Goričani.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2023 | Prva liga Telemach
    Visok poraz Aluminija proti Domžalam
    Nogometaši Aluminija so v 18. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:5 (0:2).

DELI NA