10.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Maribor

Prva liga Telemach, 8. krog

ALUMINIJ - MARIBOR

12. september 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- sezonska vstopnica
- pogoj PCT

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Če smo po uvodnih nekaj srečanjih ob dejstvu, da zasedbi iz Kidričevega še ni uspelo priti do polnega izkupička, zgolj skomignili z rameni, se sedaj bližamo točki, ko bo stanje v šumi postalo zaskrbljujoče. S štirimi točkami (kajpak sami remiji) je Aluminij usidran na dnu lestvice, poleg tega pa tudi rdeče-bela forma ne obeta nič boljšega. Pred premorom so varovanci Oskarja Drobneta vpisali dva poraza: domačega z Domžalami in gostujočega z Olimpijo. Šumarska rezultatska suša se vleče že od vsega začetka, sedem krogov, torej. Spomnimo, da so Goričani lani sivi niz razpotegnili do številke 11 (od 10. do 20. kroga). Se bodo Štajerci izognili primorski usodi?

Haris Kadrić, napadalec NK Aluminij: "Gledamo samo nase. Verjamemo, da lahko vsaki ekipi povzročamo težave, če smo pravi. V nedeljo upamo na prve tri točke v sezoni, ki bi nam ogromno pomenile."

Kdo je vroč?

Tolažilni gol je v Stožicah dosegel Armin Djerlek. Enaindvajsetletnik se je prvega letošnjega zadetka veselil v 86. minuti – in to v velikem slogu. Nejca Vidmarja je ugnal s sijajno izvedenim prostim strelom, žoga se je v zeleno-belo mrežo odbila od vratnice. Za Djerleka, do nedavnega uradno še člana turškega Sivassporja, so bile to tudi prve igralne minute v tej sezoni. Bo formo prenesel tudi v nadaljevanje?

Ali ste vedeli?

Nana Kofi Babil je deveti novinec v Kidričevem. Rdeče-beli dres si je nadel v izdihljajih poletnega prestopnega roka, v šumi pa bo ostal vsaj dve leti. Štajerci so 19-letnika, ki se je lani kot posojen nogometaš udejstvoval pri avstrijskem Altachu, privabili iz ganskega prvoligaša Medeama. Najbolje se znajde na levem krilu, nosil pa bo številko 14. Bo priložnost za dokazovanje dobil že proti Mariboru?

MARIBOR

Prepoved nastopa: Blaž Vrhovec

Pred reprezentančnim premorom so bile vse oči uprte v Ljudski vrt. Pod Kalvarijo je tretjeuvrščena ekipa lige pričakala drugouvrščeno. Statistično je bila to tekma za vrh v pravem pomenu besede (enako število točk, tekmeca je ločevala le razlika v zadetkih) , v nogometnem smislu pa ni dosegla pričakovanj. Najbolj zanimiv trenutek obračuna je bila verjetno izključitev Blaža Vrhovca, končalo pa se je z remijem – volk je bil sit, koza cela. Desetglavi Mariborčani se točki niso upirali, smrdela ni niti gostom iz Spodnje Šiške. Ta konec tedna vijoličaste čaka najbližje možno gostovanje: odpravljajo se v Kidričevo, kjer ima le redkokdo lahko delo.

Simon Rožman, trener NK Maribor: "Tokrat bo na nasprotni strani ekipa, ki je zelo kompaktna, težko prejema zadetke. Osredotoča se na dolge žoge, išče priložnosti v protinapadih. Tekmeci so vedno izjemno motivirani proti Mariboru, toda na gostovanjih moramo biti boljši kot doslej in sprejemamo vlogo favorita. Vemo, kam gremo. Vemo, kdo smo in zanimajo nas le 3 točke."

Kdo je vroč?

Hitro se je konec avgusta zatresla mreža Brava. Res zelo hitro: Vid Koderman se je veselil že po 58 sekundah. Mladi branilec se je znašel na pravem koncu uigrane kombinacije in žogo pospravil za hrbet Igorja Vekića. Osemnajstletnik ni počival niti med reprezentančno akcijo: tako obračun s Češko kot z Andoro je odigral (skoraj – na Češkem je bil na igrišču do 87. minute) v celoti, na drugi tekmi pa je prispeval celo asistenco.

Ali ste vedeli?

Med reprezentančnim premorom so bili na delu štirje nogometaši vijoličastih. Antoine Makoumbou je odigral pol ure srečanja z Namibijo in svojemu Kongu pomagal do remija. Vid Koderman je z Ninom Žugljem zaigral proti Andori (Stojinoviću je podal za odločilni zadetek), pred tem pa na Češkem ni imel podpore klubskega soigralca. Ilija Martinović je tekmi Črne gore s Turčijo in Nizozemsko pospremil s klopi.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.09.2021 | Prva liga Telemach
    Maribor padel v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevemu premagali Maribor s 3:0 (1:0).

DELI NA