30.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Maribor

Prva liga Telemach, 11. krog

ALUMINIJ - MARIBOR

1. oktober 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Sredi tedna je Aluminiju malokdo napovedoval svetlo prihodnost. Takrat še zadnja ekipa lige se je odpravila na gostovanje k vodilni. Udarili sta se knežjem mestu, kjer so dotlej neporaženi Celjani nasprotnikom zabili 10 zadetkov, prejeli pa nobenega. Za povrh je bila rdeče-bela popotnica vse prej kot zavidljiva, saj so se šumarji nahajali v nizu porazov, ki je trajal že pet tekem. Vse je govorilo proti temu, da bi lahko Kidričani v Celju upali na pozitiven rezultat. Vse, razen dejstva, da jim točno takšni obračuni ustrezajo. Nič drugače ni bilo tokrat: odigrali so odlično tekmo in se končno odlepili od zadnjega mesta, uspeh pa bodo skušali nadgraditi proti Mariboru.

Gašper Pečnik, branilec NK Aluminij: "Zagotovo bo tekma zelo težka, tribune bodo polne. Na igrišču bomo dali vse od sebe. V Kidričevem nikomur ni lahko, proti Mariboru gremo na zmago."

Kdo je vroč?

Med številnimi kidričevskimi junaki velja izpostaviti Tomislava Jagića. Gologlavi vezist je imel prste vmes pri dveh zadetkih svoje ekipe. Pod vodilnega se je vpisal kar sam, ko je v 67. minuti Matka Obradovića ukanil ob pomoči domačega branilca, pri drugem pa je bil vpleten manj neposredno. Nastreljal je iztegnjeno roko Nina Koutra, delivec pravice pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je realiziral Jovanović.

Ali ste vedeli?

Po dolgem okrevanju je Gašper Pečnik spet začel zbirati nastope v rdeče-belem dresu. Nadarjeni 21-letnik, ki se najbolje znajde v zadnji vrsti, je spregovoril o poškodbi in njenih posledicah: »Več kot eno leto sem čakal, da se je vrnila želja po igri, po dokazovanju. Rehabilitacija je bila težka, bilo je veliko vzponov in padcev, a bolj ko greš proti koncu, lažje je, saj vedno več delaš s soigralci, kar te motivira.«

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

»Verjamem, da smo naredili prvi korak k vzponu,« dobre volje po prelomni zmagi nad Radomljami ni skrival Damir Krznar, hkrati pa je opozoril, da so se njegovi varovanci (znova) prvi znašli v zaostanku. Besede, ki jim jih je namenil med odmorom, so očitno zalegle, saj so vijoličasti nato prišli do – glede na prikazano povsem zasluženega – preobrata. Še pomembnejše so tri točke, s katerimi so ujeli priključek z vodilnimi, vrzel, ki je nastala tekom preteklih tednov, pa bodo skušali zakrpati v nadaljevanju. Prvi izziv jih čaka v šumi, kjer bo dovolj le zmaga, a bodo imeli zagotovo kaj pripomniti motivirani sosedje. Komu bo pripadel štajerski spopad?

Sven Šoštarič Karič, branilec NK Maribor: "Videli smo, kako je treba igrati, ko ti ne igre. S takšnimi igrami, z močno izraženo bojevitostjo, pripadnostjo klubu lahko dosežemo želene rezultate. Naslednji cilj je, da nadaljujemo z dobrimi igrami že v nedeljo. Čaka nas nova zahtevna preizkušnja, toda verjamem, da lahko gremo v Kidričevo odločno po nove tri točke."

Kdo je vroč?

Mariborski strateg bo gotovo vesel tudi spričo dejstva, da se je končno »odprlo« Ericu Castru. Izkušeni angolski napadalec je pozornost kluba izpod Kalvarije pritegnil tekom evropskih kvalifikacij, ko mu je takrat še v dresu Differdangea dvakrat zabil: po enkrat na vsaki tekmi. Za prvenec je 31-letnik potreboval 66. minut, skupno pa približno tri ure in pol. Žogo je po akciji Kolarja zakopal v prazno mrežo.

Ali ste vedeli?

Čeprav je Damir Krznar na nedeljski poraz reagiral tako, da je krepko posegel v udarno enajsterico (odločil se je za kar sedem sprememb, poleg tega je zaigral v sistemu 4-4-2, ki ga od njega nismo vajeni), je bilo za enega nogometaša bolj kot ne jasno, da bo na igrišču od prve minute. Ažbe Jug je zasedel mesto med vratnicama in tako vpisal svoj 99 nastop v vijoličastem, v nedeljo pa bi tako že lahko prišel do okrogle stotice.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2023 | Prva liga Telemach
    Aluminij ugnal še Mariborčane
    Nogometaši Aluminija so v 11. krogu Prve lige Telemach zmagali proti Mariboru z 1:0 (0:0).

DELI NA