Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA

25. maj 2019, ob 17.55

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 394 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Luka Koblar in Ilija Martinović

Aluminij bo sezono sklenil z najboljšo uvrstitvijo v prvoligaški zgodovini kluba. Kidričanom je pozimi kazalo še bolje, saj so na tekmovalni premor odšli s tretjim mestom, sezono bodo sklenili na šestem mestu. Ne glede na pomladanski zdrs po lestvici je jasno, da je za rdečimi uspešno leto, ki ga bodo »šumari« sklenili z domačo tekmo proti Olimpiji. Sobotna tekmeca se bosta udarila že šestič to sezono, dvoboj Aluminija in Olimpije smo spremljali tudi v polfinalu Pokala Slovenije. Finalno vstopnico so si zagotovili Ljubljančani, na Štajerskem pa so misli po pokalnem slovesu usmerili v ligaške obveznosti. Želje Kidričanov so ostale neuslišane, rdeči so ostali brez zgodovinske uvrstitve v evropska tekmovanja, zimsko slovo Francesca Tahiraja, Roka Kidriča in Erika Glihe se je poznalo tudi na rezultatih.

Kdo je vroč?

Kidričani se bodo v spopad z Olimpijo podali brez kaznovanih osrednjih branilcev Luke Koblarja in Ilije Martinovića. Slednji je bil to sezono med najbolj standardnimi člani zasedbe Oliverja Bogatinova, z najbogatejšo minutažo pa se lahko pohvali Luka Janžekovič. Prvi vratar rdečih je letos izpustil zgolj dve tekmi, v soboto pa lahko preseže mejo 3.000 minut. Otrok Aluminija je svoja vrata zaklenil osemkrat in bil že jeseni med najbolj zaslužnimi za uspehe Kidričanov.

Ali ste vedeli?

V Kidričevem tega sicer še niso potrdili javnosti, so pa medijem. Oliver Bogatinov bo v soboto zadnjič sedel na klopi Aluminija, ki ga je prevzel med zimskim premorom lanske sezone. Na Jesenicah rojeni strokovnjak se z vodstvom kluba ni dogovoril za nadaljevanje sodelovanje, aktualna pogodba pa se bo iztekla s koncem aktualne sezone. Bogatinov je rdeče lani popeljal do osmega mesta in pokalnega finala, letos so Kidričani storili še korak naprej, ob pokalnem polfinalu bodo prvenstvo sklenili na šestem mestu lestvice.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Macky Bagnack in Mario Jurčević

Kidričani bodo v soboto sklenili letošnjo sezono, Ljubljančani pa bodo gostovanje na Štajerskem skušali izkoristiti tudi kot dobro pripravo na četrtkov finale Pokala Slovenije. Olimpija bo v Celju lovila naslov pokalnega prvaka, ki so ga zmaji osvojili že v lanski sezoni, ko so v velikem finalu premagali prav Aluminij. Že nekaj časa je jasno, da bodo Ljubljančani sestopili iz ligaškega prestola, na katerega se po sezoni premora vrača Maribor. Za zeleno-belimi je sezona, ki so jo poleg igralskih rošad zaznamovale predvsem menjave trenerjev, saj je ljubljansko četo letos vodilo kar pet različnih strategov. Safet Hadžić je s podpisom nove pogodbe učvrstil svoj status, poleti pa bo zanimivo spremljati kadrovsko dogajanje v Stožicah.

Kdo je vroč?

Safet Hadžić je po vrnitvi na čelo Olimpije premešal karte, priložnost pa ponudil tudi posameznikom, ki so do tedaj igrali manj. Na zelenice se je vrnil Marko Putinčanin, Hadžićevo odkritje pomladi pa je Endri Çekiçi. Albanec se je v Stožice preselil pozimi, potem ko pri Dinamu ni dočakal prave minutaže. Pod vodstvom Roberta Pevnika je v glavnem grel klop, v ogenj pa ga je poslal Hadžić in zadel v polno. Çekiçi v končnici prvenstva niza odlične predstave, to pa potrjuje tudi statistika. Na zadnjih šestih tekmah se je šestkrat vpisal med strelce.

Ali ste vedeli?

Oliver Bogatinov se v soboto poslavlja s klopi Aluminija, povsem drugačna pa je prihodnost Safeta Hadžića. Ljubljančan, ki je Olimpijo vodil v dveh obdobjih letošnje sezone, je pred zadnjo ligaško preizkušnjo sezone podaljšal sodelovanje z zmaji, na čelu katerih bo še dve leti. Milan Mandarić je po podpisu nove pogodbe poudaril, da sta s trenerjem strinjala glede pomena in vloge lastnih mladih nogometašev, ki so zagotovilo prihodnosti kluba, seveda pa od stratega Olimpije pričakuje tudi rezultate, ki so primerni za ime kluba.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Poraz Olimpije pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).

DELI NA