Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA LJUBLJANA

21. februar 2021, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Haris Kadrić

Kidričani bodo 200. odigrano tekmo med elito ohranili v lepem spominu. Sredi tedna so bile vremenske razmere v Kidričevem pravo nasprotje tistih, ki so teden dni poprej preprečile štajerski obračun. Zelenica je bila obsijana s soncem, a vseeno vse prej kot idealna. Na razriti podlagi so se bolje znašli gostitelji, Celjani pa so kar nekoliko trmasto vztrajali pri svojem načinu igre. Končalo se je z  minimalno zmago gostiteljev in velikim zadovoljstvom Oskarja Drobneta. Nenazadnje so rdeče-beli od šestih razpoložljivih spomladanskih točk osvojili kar štiri, bolje se je odrezala le vodilna Olimpija. Prav zmaji so naslednji gost Kidričevega, bodo na neugoden teren stopili bolj suvereno kot pred njimi aktualni prvaki?

Kdo je vroč?

Haris Kadrić je v sredo prehodil pot od junaka do bedaka. Najprej je bil med najdejavnejšimi nogometaši prvega dela, na začetku drugega je realiziral najstrožjo kazen, nato pa videl rdeče in predčasno odšel z igrišča. Izključitev si je mladi napadalec prislužil na sila nenavaden način: v 82. minuti je zagrizel v ramo Esterja Soklerja. Kdo bo odgovornost za zabijanje zadetkov prevzel ta konec tedna?

Ali ste vedeli?

Aluminij je sredi tedna Celjane na kolena spravil prvič po decembru 2018. Pred več kot dvema letoma je bilo v šumi kar 4:1, domačini so se takrat do treh točk prikopali z zadetki Roka Kidriča, Francesca Tahiraja in Nikole Leka, ki se je pred dnevi razšel z rdečimi. Vmes so poker zmag vpisali Celjani, ostale tri tekme pa so se končale z remijem. Ta bi bil zgodovinski v nedeljo: z Olimpijo si Štajerci točk niso razdelili še nikoli.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Nino Pungaršek

Zmaji v prvih dveh spomladanskih krogih niso zapravljali časa. Izkoristili so spodrsljaja velikih rivalov in se z drugega mesta - sploh prvič v sezoni - zavihteli na sam vrh prvoligaške razpredelnice. S poletno igro so navdušili že v Kopru, zmago na Bonifiki pa so nadgradili pretekli konec tedna. Dinamičnemu prvemu delu je sledil previdnejši drugi polčas, a so bili Ljubljančani pod črto vendarle ambicioznejši od soboških tekmecev. Na krilih Đorđeja Ivanovića so spopad odločili v svojo korist, zdaj pa jih čaka gostovanje v šumi. Le-to nikoli ni lahko, hkrati se tudi gostitelji po premoru kažejo v drugačni, nevarnejši luči. Bodo varovanci Gorana Stankovića ubranili prvo mesto?

Matic Fink, branilec NK Olimpija: "Zagotovo je pred nami zahtevna tekma, vendar smo v naletu in gremo na zmago. Na igrišču pričakujemo trd boj z malo priložnostmi. Upam, da bomo svoje izkoristili."

Kdo je vroč?

V Kopru ni našel poti do gola, proti Muri pa je pokazal, zakaj je prvi napadalec zmajev. V 76. minuti se je Đorđe Ivanović po izjemnem prodoru na vrhu ligaške lestvice strelcev pridružil Nardinu Mulahusejnoviću in Dariu Kolobariću, nekaj trenutkov zatem pa je svojo statistiko izboljšal še za asistenco. S predložkom je našel mladega Gala Kureža, ki se je tako veselil sploh prvega zadetka med elito.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so si tik pred iztekom zimskega prestopnega roka izposodili dva nogometaša - del prenovljene zeleno-bele zasedbe bosta spomladi tudi Vujadin Savić in Ante Čorić. Prvi ima poleg srbskega še francosko državljanstvo, v prestolnico pa prihaja iz vrst ciprskega APOEL-a. Čorića je zmajem posodila italijanska Roma; gre za otroka Dinama, ki se najbolje znajde na sredini igrišča. Bosta novinca prve minute vpisala že v nedeljo?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija s praznimi naboji v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija in Olimpije so se v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA