18.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telemach, 5. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA LJUBLJANA

19. avgust 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

ALUMINIJ 

Prepoved nastopa: /

»Težje je igrati tekmo, kjer moraš zmagati, kot tekmo, na kateri hočeš presenetiti,« je po tekmi z Radomljami dejal Robert Pevnik, strateg kidričevskega povratnika med elito. Kljub temu v mestu ob Kamniški Bistrici ni bilo videti, da so imeli Štajerci z mlinarji velike težave. Dokaj suverena zmaga proti tekmecu za obstanek je potrditev, na katero rdeče-beli čakali po dobrih predstavah proti Celju in Mariboru, zdaj pa pogled že usmerjajo naprej. V šumo prihaja aktualni prvak, Pevnik pa je z izjavo z začetka tega zapisa razkril tudi, kako se ga rdeče-beli nameravajo lotiti. Bo kaliber tokratnega tekmeca izkoristil, da dodatno podžge svoje varovance?

Kdo je vroč?

Prvo zmago Aluminija sta zrežirala Marko Brest in Tin Martić. Prvi je po dobre pol ure igre prodrl z leve strani in z roba kazenskega prostora ugnal domačega vratarja, kapetan pa se je med strelce vpisal nekaj minut pred koncem prvega polčasa. Najvišje je skočil po podaji iz kota, v nadaljevanju pa bi se lahko podpisal tudi pod asistenco, a je bil Brest tokrat premalo učinkovit. Kakšna bo Hrvatova vloga v soboto?

Ali ste vedeli?

Če so se prejšnji teden navijači ljubljanskega kluba spomnili Dušana Kosiča, jim bo znan tudi strateg tokratnih tekmecev. Robert Pevnik je tako kot Kosič v preteklosti nosil dres Olimpije, usedel pa se je tudi na zeleno-belo klop. Zmaje je prevzel pozimi 2019, a je že aprila taktirko predal Safetu Hadžiću. Milanu Mandariću je Pevnik takrat odstop ponudil potem, ko je na 8 tekmah osvojil 15 točk, serijo pa je sklenil z dvema remijema.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani z Joaom Henriquesom na čelu so se pred torkovim evropskim obračunom v Carigradu dobro zavedali, kakšne možnosti za napredovanje imajo. Pičle. In res: Galatasaray se je odločil, da bo branil visoko prednost, ki si jo je zagotovil v Stožicah, in tekmo mirno pripeljal do konca. Brez posebnih razburjenj, brez presenečenj, brez čudežev. Olimpija se seli v play-off kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo, a ne pozablja na domačo nalogo. Prejšnji konec tedna je s precej truda in nekaj sreče ugnala Domžale ter vpisala prepomembne tri točke, zdaj pa bo morala vajo ponoviti v Kidričevem. Bodo zmaji na Štajerskem podaljšali zmagoviti niz?

Kdo je vroč?

Za nekaj slabe volje pred tekmo s turškim predstavnikom je poskrbela poškodba kapetana Elšnika. Prvi mož Olimpijinega evropskega poletja je stožensko zelenico zapustil pred odmorom, in čeprav naj ne bi šlo za nič hujšega, je torkov obračun moral izpustiti. Zato pa se je v zeleno-beli ustroj vrnil Agustin Doffo, ki je odslužil kazen rumenih kartonov. Bosta ključna vezista zmajev v soboto na igrišče spet pritekla skupaj?

Ali ste vedeli?

Po četrtkovih povratnih srečanjih predzadnjega kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo je jasno, s kom se bo naslednji teden pomerila Olimpija. V prestolnico prihaja Qarabag, ki je tudi na gostovanju pri finskem HJK-ju vpisal minimalno zmago z 1:2 (natančna sta bila Bayramov in Benzia) in si tako zagotovil napredovanje. Povratni obračun v Helsinkih je zaznamovala predvsem zgodnja izključitev domačega napadalca.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2023 | Prva liga Telemach
    Goliada pripadla Olimpiji
    Nogometaši Aluminija so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji s 4:5 (2:1).

DELI NA