20.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Radomlje

Prva liga Telemach, 13. krog

ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

22. oktober 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brezplačen vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Nogometaši Aluminija so po skalpu Celja in Maribora v oktobrski reprezentančni premor zakorakali s porazom na Bonifiki, v nedeljo pa rdeče čaka pomemben obračun začelja lestvice. V "šumo" prihajajo Radomljani, ki so s točko zaostanka prvi zasledovalci zasedbe Roberta Pevnika. Rumeno-črni so na 11 odigranih tekmah zbrali devet točk, pred dvotedenskim premorom pa so najprej remizirali s Koprom in nato v Stožicah še z Olimpijo. Avgustovski dvoboj ob Kamniški Bistrici so dobili Kidričani, ki so do treh točk prišli z goloma v končnici prvega polčasa. Prvo zmago Aluminija po povratku med prvoligaše sta priigrala Marko Brest, zdaj član Olimpije, in kapetan Tin Martić. Kdo bo uspešnejši v nedeljo?

Kdo je vroč?

Kidričani so na Bonifiki prejeli štiri zadetke, poraz pa je ublažil Gašper Jovan, ki je v drugem polčasu uspešno izvedel najstrožjo kazen. Nekdanji član velenjskega Rudarja se je podpisal pod drugi zadetek v letošnji sezoni, prvega je pred tedni pospravil v mrežo Olimpije. Krilni nogometaš se je v rdečem dresu uveljavil že v minuli drugoligaški sezoni, v kateri je izpustil zgolj eno tekmo, v podobnem ritmu pa nadaljuje tudi letos. Pričel je vseh 11 preizkušenj, ob dveh zadetkih pa je trikrat podal še za gol soigralcev.

Ali ste vedeli?

Vstop na tribune Športnega parka Kidričevo bo tudi v nedeljo brezplačen, saj so se "šumari" poleti odločili, da bodo vstopnino uvedli zgolj na tekmah z Mariborom, Muro in Olimpijo. Omenjeno trojico so Kidričani to sezono že gostili, vselej pa se je na tribuni zbralo štirimestno število gledalcev. Tako je bilo tudi v uvodnem krogu, ko so rdeči gostili Celjane, najskromnejši obisk pa so zabeležili na tekmi z Rogaško, ki si jo je ogledalo 400 gledalcev. Aluminij se s povprečjem 980 gledalcev na domačo tekmo uvršča na šesto mesto lige, pred Rogaško, Bravo, Domžale in Radomlje.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so po remiju s Koprom načrte prekrižali še Olimpiji in v Stožicah iztržili točko. Lahko bi tudi tri, a v zaključku srečanja niso izkoristili nekaj obetavnih priložnosti. Moštvo Oliverja Bogatinova, ki je svojčas uspešno vodil tudi ekipo Aluminija, s točko zaostanka diha za ovratnik osmih Kidričanov. Prav Štajerci so naslednji nasprotnik "mlinarjev", ki bodo v Kidričevem napadali tretjo zmago sezone. Rumeno-črni so najprej v Fazaneriji premagali Muro, sredi septembra pa so v občinskem derbiju ugnali še Domžale. Kakšen pa je izkupiček dosedanjih prvoligaških obračunov z Aluminijem? Radomlje so na devetih dvobojih slavile dvakrat, obakrat v Kidričevem, ob treh remijih - vsi so se zgodili v Domžalah -, pa so Kidričani vknjižili štiri zmage.

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov je moštvo med reprezentančnim premorom odpeljal v Zagreb, kjer je Radomljane gostil Rudeš. Dvoboj z zadnjeuvrščenim klubom hrvaškega prvenstva se je končal v korist slovenske zasedbe, ki je po preobratu slavila z 1:3. V 79. minuti je izenačil Dejan Vokić, nato pa je dvakrat udaril Caio da Cruz. Posojeni napadalec hrvaške Gorice je pred dnevi v Stožicah podal tudi za gol Madžida Šošića. Prvi strelec kluba zaradi obveznosti z mlado izbrano vrsto BiH v Zagrebu ni zaigral.

Ali ste vedeli?

"Mlinarji" po poletnih kadrovskih spremembah še niso uspeli ponoviti spomladanskega niza, ko so pod vodstvom Oliverja Bogatinova izgubili zgolj tekmo z Olimpijo. Gorenjec, ki je svoje domovanje našel v Kopru, je v preteklosti uspešne rezultate nizal tudi z nedeljskim nasprotnikom. Kidričane je v sezoni 2019/20 popeljal do najboljše prvoligaške uvrstitve, saj so prvenstvo končali kot peti, za nameček pa so se prebili v finale pokalnega tekmovanja, v katerem pa jih je zaustavila Olimpija. Kakšen bo povratek v "šumo"?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2023 | Prva liga Telemach
    Radomljani do zmage v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 13. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:2 (0:1).

DELI NA