07.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Aluminij

Prva liga Telemach, 25. krog

BRAVO KOSTEL - ALUMINIJ

9. marec 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Ko je malo pred 5. uro popoldne postalo jasno, da je Kopru spodrsnilo in da je Rogaška na Obali slavila pomembno zmago v boju za obstanek, je srečanje v Domžalah dobilo dodaten tekmovalni naboj. Radomlje so na vratu začutile sapo še do nedavnega odpisane zasedbe iz zdraviliškega mesta, ki je v zadnjih tednih dodobra zapletla boj za obstanek, Bravu pa se je ponudila priložnost, da se oddalji od zasledovalcev s Primorske. Vložku ustrezno smo nato videli tekmo, ki ni navdušila sladokuscev, zadnjo besedo pa so nato vendarle imeli Šiškarji. Ljubljanska kandidatura za Evropo lahko postane še bolj resna, če v soboto pade tudi Aluminij.

Kdo je vroč?

Še en remi brez zadetkov, ki bi bil za Bravo že tretji spomladanski, je preprečil Nemanja Jakšić. Po podaji iz kota je najvišje skočil Gorenc, ki je žogo poslal pred vrata, tam pa jo je srbskemu branilcu odložil Poplatnik. Jakšić se je razveselil drugega zadetka v sezoni, prvega pa je novembra zabil prav Kidričanom. Takrat se je končalo z 1:1 (za Kidričane je zabil Matić), kakšen izid bosta tekmeca vpisala tokrat?

Ali ste vedeli?

Za perspektivo, kako dobro gre pravzaprav letos zasedbi iz Spodnje Šiške, opozorimo, da so varovanci Aleša Arnola na tej točki, torej 12 krogov (tretjino tekmovanja) pred koncem, že presegli lansko točkovno bero. Sezono 2022/23 je Bravo sklenil na osmem mestu, 5 zmag, 12 remijev in 19 porazov pa je bilo dovolj za 36 točk. Letos jih ima po 10 zmagah, 7 remijih in 7 porazih že 39.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Čeprav smo si jeseni na neki točki težko predstavljali, da se bo Rogaška izmuznila neposrednemu izpadu in vrnitvi v drugoligaški rang, so se varovanci Oskarja Drobneta spomladi vrnili med žive. V luči vse bolj vročega boja za obstanek so tri točke, ki jih je Aluminij vpisal onkraj Mure, še toliko pomembnejše. Prvi polčas je sicer pripadel gostiteljem, a prevlade niso znali unovčiti. V nadaljevanju je Aluminij dvakrat zabil, zmagal in še nekoliko poglobil soboško krizo. Tudi ta konec tedna šumarje čaka gostovanje, v soboto potujejo v Ljubljano. Septembra so v prestolnici izgubili z 2:0, bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Nesporni junak zmage v prekmurski prestolnici je zagotovo Tin Matić. Hrvaški napadalec je po slabi uri igre izkoristil odlično podajo Brkljače, nekaj minut zatem pa je udaril še drugič ter postavil končni rezultat. In to v velikem slogu! Domači branilci ga na robu kazenskega prostora niso pravočasno zaprli in 26-letnik je z natančnim strelom nasprotnikovo mrežo zatresel šestič v sezoni, četrtič spomladi.

Ali ste vedeli?

Omenjali smo že Nemanjo Jakšića, ki pa tokrat pod drobnogledom ne bo le zaradi strelske forme. Nenazadnje gre za nekdanjega člana Aluminija, ki je pred odhodom v prestolnico kar pet let nosil rdeče-beli dres. Na sončno stran Alp je produkt mladinske šole Crvene zvezde sicer prišel iz črnogorske Zete, najprej pa se je preizkušal pri Zavrču. Za Bravo je doslej odigral okroglih 80 ligaških tekem, skupno pa je zbral tri zadetke.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Prva liga Telemach
    V šiški brez zadetkov
    Nogometaši Brava Kostela in Aluminija so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA