24.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Celje

Prva liga Telemach, 15. krog

BRAVO - CELJE

26. november 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je v zadnjih tednih izgubil nekaj rušilne moči, ki ga je odlikovala tekom uvodnega dela sezone in zaradi katere so Šiškarji postali eno lepših presenečenj letošnje izvedbe Prve lige Telemach. Remi na Obali še ni bil razlog za preplah, a je nato sledil domač poraz proti Radomljam in tik pred reprezentančnim premorom še delitev točk v Kidričevem. S to bo kljub vsemu bolj zadovoljna zasedba iz prestolnice, saj je v šumi debelo uro igrala z igralcem manj, že v nedeljo pa bo četa Aleša Arnola svojo krivuljo spet skušala obrniti navzgor. Naloga ne bo lahka: na obisk prihaja vodilno Celje, ki je Bravu letos že vzelo mero. Se bodo Ljubljančani maščevali?

Kdo je vroč?

Edini zadetek za Bravo je v šumi dosegel Nemanja Jakšić, ki je najvišje skočil po podaji iz kota. Srbski branilec se je zadetka razveselil, kljub temu da je v dresu Aluminija med letoma 2016 in 2021 odigral kar 154 tekem. Pod asistenco se je podpisal kdo drug kot Matija Kavčič, ki jih ima po 16 krogih na računu že devet – toliko, kot jih je imel lani najboljši podajalec (Arnel Jakupović) ob koncu sezone. Ga bo v nedeljo prehitel?

Ali ste vedeli?

Bravo je med reprezentančnim premorom zaostril konkurenco v zvezni vrsti. Rumeno-modri dres je oblekel Victor Gidado, 19-letni Nigerijec, ki je doslej nastopal za domači KSM Football Academy. V prestolnici bo ostal do konca tekoče sezone z možnostjo podaljšanja za še eno leto. »Odlično se počutim, saj so soigralci večinoma mladi fantje moje generacije. Bravu želim pomagati, da doseže zastavljene cilje,« je uvodoma povedal Gidado.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

V krogu pred premorom smo si lahko ljubitelji slovenskega nogometa ogledali dva derbija, od katerih pa je eden nekoliko zasenčil drugega. Ljubljansko-prekmurski obračun ni bil deležen pozornosti, ki bi si jo v kakšnih drugih okoliščinah zagotovo zaslužil. Vse oči so bile uprte v mesto ob Dravi, kjer sta se udarila Maribor in Celje. V Ljudski vrt se je mesec dni po tem, ko je zapustil vijoličasto klop, vrnil Damir Krznar. Hrvaški strokovnjak je bil dovolj motiviran, da nekdanjemu klubu odčita nogometno lekcijo, kar je tudi storil – če ne  v prvem, ko je bil boljši Maribor, pa zagotovo v drugem polčasu. Uspeh bodo grofje skušali nadgraditi v Spodnji Šiški.

Kdo je vroč?

Štajerski derbi je odločil vse boljši Mark Zabukovnik. Obrambno naravnani vezist je v 70. minuti ukradel žogo nepazljivemu Lorberju in jo poslal za hrbet Ažbeta Juga. Razveselil se je tretjega zadetka v sezoni, in čeprav je po prvem dejal, da zabijanje golov ne spada med njegove naloge, se vedno bolj zdi, da je 22-letnik tudi v tem oziru prišel na okus. Bo tokrat odgovornost vendarle prevzel kdo od napadalcev?

Ali ste vedeli?

V šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union ni manjkalo presenečenj. Če je večina prvoligašev brez težav odpravila tekmece, sta se dva predstavnika slovenske elite močno opekla. V sredo popoldne je Gorica pred svojimi navijači ugnala Domžale, Nafta pa je, še nekoliko bolj nepričakovano, po strelih z bele točke izločila Celje. Vodilna ekipa prvenstva se torej poslavlja od pokalnega tekmovanja, se bo navijačem oddolžila v nedeljo?

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani do pomembnih točk pri Bravu
    Nogometaši Brava so v zaostali tekmi 3. kroga Prve lige Telemach doma izgubili proti Celju z 0:2 (0:1).

DELI NA