15.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Celje

Prva liga Telemach, 21. krog

BRAVO KOSTEL - CELJE

18. februar 2024, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo spomladi očitno ne bo popuščal. Četa Aleša Arnola je ob Kamniški Bistrici pobudo sicer prepustila domačinom, a je šišenski strateg dobro vedel, da se njegovi varovanci lahko zoperstavijo Domžalam. Te nikakor niso znale odkleniti ljubljanske obrambe, in ko so sredi prvega polčasa izgubile potrpljenje ter napadle nekoliko bolj brezglavo, se je načrt gostov izpolnil. Za hrbet domačega vratarja so pospravili tri zadetke in vpisali prav toliko točk. Naslednji preizkus zato upravičeno pričakujejo z dobršno mero samozavesti, a bodo morali, če želijo presenetiti vodilno ekipo lige, ubrati malce drugačen pristop. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Vse kaže, da se bo lahko Aleš Arnol tudi spomladi zanašal na Mateja Poplatnika. Izkušeni napadalec je v 26. minuti izkoristil Ivanškovo podajo in se med strelce vpisal še na tretji zaporedni prvenstveni tekmi. Domžalsko barko je dokončno potopil v drugem polčasu, ko je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, vmes je bil natančen še Jakoslav Stanković. Bo Poplatnik preglavice delal tudi celjskim branilcem?

Ali ste vedeli?

Konkurenco med rumeno-modrima vratnicama je zaostril Uroš Likar. Nekdanji član Gorice je na prvoligaškem odru doslej zbral 47 nastopov, v Ljubljani pa bo ostal do konca sezone z možnostjo podaljšanja za še eno leto: »Hvaležen sem za priložnost. Želim jo čim bolje izkoristiti in se dokazati. Na vsakem treningu in na vsaki tekmi bom dal svoj maksimum. Ekipa me je zelo dobro sprejela, s fanti se sijajno razumemo in trenutno je res užitek prihajati na treninge.«

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje je uvodno tekmo drugega dela sezone izkoristilo za to, da pokaže, koliko kvalitete premore in kako resno naskakuje naslov prvaka. Grofje so takoj prevzeli vajeti, zmotil jih ni niti hiter zaostanek, v katerem so se znašli po prvi nevarnejši akciji gostujoče zasedbe. Še pred koncem prvega polčasa so prišli do popolnega preobrata, končnih 4:1 pa so postavili po slabi uri igre. Preostanek srečanja je bil le še formalnost, dvoma o zmagovalcu ni bilo. Novo, šesto zaporedno ligaško zmago in morebitno povečanje varnostne razdalje pred zasledovalci bodo lovili v Spodnji Šiški, kjer so letos že slavili. Kje, če sploh, se bo ustavil knežji vlak?

Luka Menalo, napadalec NK Celje: "Zelo dobro poznam ekipo Brava. Z nekaterimi igralci sem igral, nekaterim stal nasproti. Gre za zelo čvrsto ekipo, ki obožuje nekoliko netipičen nogomet za slovensko ligo, z velikim številom dolgih žog. Na terenu v Šiški, ki je veliko manjši od našega, bo veliko manj prostora. Čaka nas težka in zahtevna tekma, saj ima Bravo veliko kvalitetnih posameznikov."

Kdo je vroč?

Kako močno je pravzaprav Celje, je Damir Krznar dokazal s potezo v 61. minuti, ko je v ogenj poslal Aljošo Matka, Nina Koutra in Maria Kvesića – nogometaše, ki bi jih marsikateri strateg zagotovo uvrstil v začetno enajsterico. Matku je svoje mesto na igrišču prepustil Luka Menalo, ki se je pred tem proslavil s podajo in zadetkom. Bo posojeni nogometaš zagrebškega Dinama statistiko izboljšal tudi v prestolnici?

Ali ste vedeli?

Iz celjskega kluba so sporočili, da knežje mesto po sporazumni prekinitvi pogodbe zapušča Nejc Klašnja. Mladi, komaj 19-letni osrednji branilec je na Štajersko prišel iz mladinskega pogona Domžal, a v dresu Celja ni dočakal prave priložnosti. Od leta 2022 je zbral vsega 22 prvoligaških minut (letos je v drugem krogu vstopil prav proti Muri), vmes pa se je kot posojen nogometaš udejstvoval v Slovenski Bistrici ter Grosupljem.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2024 | Prva liga Telemach
    Brez zadetkov med Bravom in Celjem
    Nogometaši Brava Kostela in Celja so se v 21. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA