06.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telemach, 2. krog

BRAVO KOSTEL - DOMŽALE

7. april 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z edino nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Ljubljančani obračun dveh rumenih zasedb pričakujejo po porazu v Rogaški Slatini, kjer so Šiškarji klonili dvakrat. Ekipa trenerja Aleša Arnola je na Obsoteljskem doživela drugi poraz v nadaljevanju prvenstva, Ljubljančani pa se zdaj vračajo na domače igrišče, na katerem to pomlad še ne poznajo poraza. Pravzaprav so v Športnem parku Šiška neporaženi že več kot pet mesecev, na svoji zelenici pa so nazadnje izgubili 5. novembra, ko so jih premagali Radomljani. Zatem so sever prestolnice sklonjenih glav zapuščali nogometaši Mure in Rogaške, Ljubljančani pa so točko odščipnili Celju, Kopru, Aluminiju in nazadnje še Olimpiji. Domžalčani so Šiški septembra zapuščali brez točk.

Kdo je vroč?

Kakšen bo odziv ljubljanskega moštva po porazu v Rogaški Slatini? Rumeni v dvoboju z eno najbolj vročih ekip pomladi niso bili pretirano razpoloženi, kar je po tekmi izpostavil tudi Aleš Arnol. Časa za odpravljanje napak je bilo dovolj, Bravo pa bo skušal še tretjič zapored ugnati Domžale. Na februarski tekmi se je z dvema goloma izkazal Matej Poplatnik, ki pa je nato nekoliko popustil in na naslednjih sedmih preizkušnjah dosegel le še zadetek. Se bo znova prebudil v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Nogometni klub Bravo bo sredi aprila izpeljal redni letni zbor članov društva. Na dnevnem redu najdemo kar 16 točk, med drugim tudi dolgoročni mladinski program za obdobje do leta 2029. Predzadnja točka dnevnega reda pa se nanaša na povezovanje s strateškimi partnerji glede povezane pravne osebe Bravo 1, d.o.o., s soglasjem solastniški družbi DMK Investments, d.o.o. za iskanje strateških partnerjev in s tem namenom oblikovanje ustreznega strokovnega telesa.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića? Dvainpetdesetletni Ljubljančan se je z rumenimi razšel po porazu s Sobočani, ki so za hrbet Lovra Štubljarja pospravili kar pet žog. Muraši so z zmago lažje zadihali, Domžalčani pa so ostali v sila neprijetnem položaju, ko jim zasledovalci z dna lestvice vse bolj dihajo za ovratnik. Odhod Kosića je bil tako neizbežen, vodstvo dvakratnih državnih prvakov pa je na čelo članskega moštva postavilo Mateja Podlogarja, ki se bo po tem, ko je lani zaključil nogometno kariero, prvič preizkusil v tej vlogi. Lahko nekdanji napadalec, ki je bil sinonim za borbenost, prebudi domžalsko nogometno "sneguljičico"? Domžalčani bodo v Šiški napadali prvo gostujočo zmago v nadaljevanju prvenstva.

Daniel Offenbacher, branilec NK Domžale: "Imamo novega trenerja in to vselej za seboj prinese določene spremembe. V preteklosti nam ni šlo, tako kot smo si želeli, zato je vse še toliko težje, vendar se mi zdi, da smo treninge z novim trenerjem oddelali zelo dobro in, da smo dobro pripravljeni na tekmo z Bravom."

Kdo je vroč?

Kdo bo domžalsko barko popeljal iz razburkanih voda? Dušan Kosić je v članskem moštvu uveljavil nekaj mladih imen, a bodo v končnici letošnjega prvenstva pomembne tudi izkušnje. Zagotovo jih precej premore Tilen Klemenčič, ki se je pred dnevi vrnil na igrišča in zaigral prvič po lanskoletnem septembru. V 27. krogu Prve lige Telemach je ekipi pomagal do zmage nad Aluminijem, s soigralci pa je bil manj uspešen v dvoboju z Muro. Bodo rumeni popravili vtis?

Ali ste vedeli?

Domžalčani so v začetku tedna prekinili sodelovanje z Dušanom Kosićem, kot že zapisano, pa bo moštvo do nadaljnjega vodil Matej Podlogar. Triintridesetletni Ljubljančan se je z zelenic umaknil lansko poletje, takoj po zaključku aktivne igralske kariere pa je bil priključen k trenerskemu štabu članskega moštva. Sprva je sodeloval s Simonom Rožmanom, nato še z Dušanom Kosićem. Je v tem času nabral dovolj trenerskih izkušenj, da Domžale popelje iz zahtevnega položaja?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).

DELI NA