18.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Koper

Prva liga Telemach, 5. krog

BRAVO - KOPER

18. avgust 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)
- sezonska vstopnica

 

BRAVO 

Prepoved nastopa: /

Ker se je za Mariborčane tekma z Bravom znašla v sendviču med dvema evropskima obračunoma, je bilo pričakovati, da vijoličasti Šiškarjev ne bodo napadli z vsemi topovi. Vendar so jih – vsaj v prvem polčasu, nato pa so zobe pokazali tudi gostje s severa Ljubljane. V Ljudskem vrtu so vpisali dvomestno število strelov proti nasprotnikovim vratom, kar ne uspe vsakemu, a so priložnosti (z izjemo ene) ostale neizkoriščene. Bravo je v uvodnih treh krogih tako izkusil zmago, remi in poraz, s štirimi točkami pa zaseda šesto mesto na lestvici. Na četrtem mu z dvema točkama več beži Koper, ki v prestolnico prihaja v petek popoldne. Komu bo pripadel spopad rumeno-modrih?

Kdo je vroč?

Za žarek upanja v štajerskem hramu nogometa je poskrbel Matej Poplatnik. Izkušeni napadalec se je drugega zadetka v sezoni veselil po slabi uri igre, ko ga je s predložkom našel Matija Kavčič (zelo podobno situacijo smo, zanimivo, videli v prvem krogu). Levi bočni branilec se je v vlogi asistenta znašel tudi pri vseh ostalih zadetkih ljubljanskega kluba in s štirimi podajami zaseda vrh ligaške lestvice.

Ali ste vedeli?

V Spodnji Šiški so le pričakali napovedane okrepitve. Mark Španring bo v prestolnici ostal do konca sezone 2024/25, v zadnji vrsti pa mu bo družbo delal Nemanja Jakšić, ki se vrača po nekaj tednih brez kluba, podpisal je enoletno pogodbo. Nov obraz v pravem smislu besede ni niti nekdanji nogometaš Celja in Tabora Lan Štravs, ki na rumeno-modri klopi sedi že od začetka sezone, a ga je Bravo uradno predstavil šele pred dnevi.

 

KOPER 

Prepoved nastopa: /

»Zelo sem razočaran. Začeli smo na 80 odstotkih, kar nas je stalo rezultat. Izgubili smo zaradi odnosa,« se je po tekmi z Muro pridušal Zoran Zeljković. Strateg Kopra je še v ponedeljek, ko je iz črno-belega tabora prišla novica, da se od kluba poslavlja Dejan Grabić, zatrjeval, da ga dogajanje na Ravnici ne zanima. Vseeno se je nekaj ur zatem zdelo, da so Primorci računali na zmedo v prekmurskih vrstah, ki pa je ni bilo. Prej nasprotno: gostje so izkoristili že omenjeno bledost domačinov in zasluženo slavili, po treh krogih pa je tako stoodstoten le še Maribor. Na zmagovita pota se bodo kanarčki skušali vrniti ta konec tedna, ko jih čaka pot v prestolnico.

Kdo je vroč?

Med ostrimi besedami, ki jih je Zeljković namenil svojim varovancem, se je našla tudi pohvala. Maks Barišič se je po težavah s poškodbo dokončno vrnil v rumeno-modri pogon, o čemer priča dejstvo, da je v ponedeljek tekmo prvič v sezoni začel v udarni enajsterici. Rekonvalescent je bil med dejavnejšimi Koprčani – podpisal se je tudi pod edini zadetek svoje ekipe –, a je imel premalo pomoči soigralcev.

Ali ste vedeli?

Tudi Koprčani se krepijo: nova pridobitev kanarčkov je Novak Tepšić. Gre za v Beogradu rojenega 21-letnika s hrvaškim potnim listom, ki se najbolje znajde v osrčju zadnje vrste. Pred prihodom na sončno stran Alp je bil nastope zbiral za domači Slaven Belupo – no, vsaj do začetka tekoče sezone, ko mu novi strateg ni namenil niti minute. Tepšić se je sicer kalil v mladinskih pogonih Karlovca, Segeste in Rudeša.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Koper zanesljivo do zmage pri Bravu
    Nogometaši Kopra so v tekmi 5. kroga Prve lige Telemach premagali Bravo s 3:0 (1:0).

DELI NA