19.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Maribor

Prva liga Telemach, 13. krog

BRAVO - MARIBOR

22. oktober 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Jakov Gurlica

Celje je na zadnji tekmi, ki jo je odigralo pod taktirko Alberta Riere, presenetilo. Grofov nismo vajeni v podrejenem položaju, v katerega jih je prisilil razigrani Bravo. Vsaj v prvem polčasu, ko so si gostje iz prestolnice kljub zgodnjemu zaostanku pripravili toliko priložnosti, da bi lahko, če bi bili bolj učinkoviti, zrežirali najmanj preobrat. Prišli so sicer do zasluženega izenačenja, a rezultat ni zdržal. Zmage so se veselili pragmatični Celjani, morda celo najboljša predstava varovancev Aleša Arnola v dosedanjem delu sezone pa ni bila nagrajena s točkami. Bodo v dvoboju sredine lestvice kakšno odgriznili Mariborčanom?

Kdo je vroč?

Le eden od številnih ljubljanskih poskusov je obrodil sadove. Izid je v 44. minuti poravnal Jakoslav Stanković, ki je zavijugal med apatičnimi celjskimi branilci in premagal okamnelega Rozmana. Nekdanji napadalec Tabora kaže zametke strelske forme, saj je teden poprej načel mrežo Domžal. To sta tudi edina zadetka, ki ju je 22-letnik dosegel v rumeno-modrem dresu. Bo v nedeljo statistiko še izboljšal?

Ali ste vedeli?

Največje nevarnosti za vijoličasta vrata pa vseeno ne bo predstavljal Stanković. Bržkone bodo morali biti Štajerci še malce bolj pozorni na Martina Pečarja. Mladi slovenski reprezentant (Mile Ačimović mu je 20 minut naklonil na Cipru, proti Avstriji pa je napadalec ostal na klopi) je bil pred premorom razglašen za najboljšega nogometaša meseca septembra. Laskavi naziv si je prislužil s tremi zadetki in asistenco.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Ante Šimundža se je v Ljudski vrt po skoraj desetletju vrnil v velikem slogu. Ognjeni krst v obliki štajersko-prekmurskega derbija, ki ima za 52-letnega strokovnjaka še poseben simbolni naboj (nenazadnje gre za nekdanjega stratega tekmecev, čislanega na obeh straneh Mure), je prestal z odliko. Od svojih varovancev je dobil, kar je zahteval: borbenost, na katero gostje z Ravnice niso imeli pravega ali vsaj enakovrednega odgovora. Vijoličasti so s pridom izkoristili napake gostov in prišli do polnega izkupička, ki jih je izstrelil pod vrh lestvice. Na četrtem mestu so prehiteli Bravo, ki jih kot nalašč pričakuje v nedeljo popoldne. Kdo bo boljši?

Marko Kolar, napadalec NK Maribor: "Treniramo, da bi igrali tekme, to je povsem razumljivo. Izpeljali smo določene zadeve, ki smo jih preizkusili na treningih. Spodbudo je prineslo že spoznanje, da smo pred premorom prekinili tisti neprijeten niz. Za nas in celotno ozračje okrog kluba je bila zmaga proti Muri zelo pomembna. Preizkušnja proti Aluminiju pa je pokazatelj, da zmoremo, da smo na pravi poti in to je treba prenesti v tekmo proti Bravu, ki ji namenjamo popolno osredotočenost."

Kdo je vroč?

Še posebej rad se bo tekme z Muro spominjal Marcel Lorber. Mladi, komaj 19-letni vezist, ki je užival tudi zaupanje Damirja Krznarja, je zaigral od prve minute in novemu trenerju takoj pokazal, da lahko računa nanj. Po pol ure je ušel gostujoči obrambi in žogo zavrnil do Repasa, poleg asistence pa se je Lorber razveselil tudi prvenca med elito: na začetku drugega polčasa je natančno sprožil z roba kazenskega prostora.

Ali ste vedeli?

Za mlado izbrano vrsto je bil od že omenjenega Pečarja nekoliko bolj dejaven Mark Strajnar. Tako na Cipru kot v Murski Soboti je zaigral od prve minute, na igrišču pa je ostal vse do zadnjega žvižga. No, skoraj v celoti, v prekmurski prestolnici je na začetku sodnikovega dodatka prejel drugi rumeni karton. Soigralci so tekmo do konca pripeljali tudi brez njega in se veselili minimalne zmage nad avstrijskimi vrstniki.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo presenetil Mariborčane
    Nogometaši Brava so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:1 (0:0).

DELI NA