30.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Mura

Prva liga Telemach, 17. krog

BRAVO - MURA

3. december 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je november zaključil s porazom proti Celju, december pa odpira z novo domačo tekmo proti Muri. Ljubljančani se v dvoboj s Prekmurci podajajo z jasno željo, po štirih neuspešnih poskusih želijo znova okusiti sladkobo zmage. Šiškarji so namreč na zadnjih štirih ligaških preizkušnjah osvojili le dve točki, že pred Celjani so jih v prestolnici premagali Radomljani, z gostovanja v Kopru in Kidričevem pa so se vrnili s točko. November ni bil pretirano uspešen, bo uspešnejši december? Zasedba Aleša Arnola bi z novim porazom Muri dopustila, da se točkovno poravna z 22 točkami, obenem pa bi lahko ob zmagi Maribora izgubili stik s četrtim mestom.

Kdo je vroč?

Kar devet od skupno 17 medsebojnih obračunov Brava in Mure v Prvi ligi Telemach se je končalo brez zmagovalca. Tako je bilo tudi septembra, ko so Sobočani povedli z golom Roka Jurišića, deset minut pred koncem tekme pa je številčno prednost izkoristil Luka Štor. To je tudi zadnji od skupno dveh zadetkov Primorca, ki je eden od dolžnikov letošnje sezone. Na srečo v napadu bolje teče Mateju Poplatniku, ki je po vrnitvi na prvoligaške zelenice dosegel pet zadetkov.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani obračuna s Celjem niso odigrali v popolni zasedbi, že v prvem polčasu pa je Aleš Arnol izgubil Luko Kerina, še pred uro igre pa tudi Gašperja Trdina. Oba sta tekmo predčasno zaključila zaradi udarca v glavo, a so iz tabora rumenih hitro sporočili, da prvi zdravniški pregledi niso pokazali hujših poškodb. Bosta Trdin in Kerin, ki je imel v zadnjih nekaj mesecih precej težav s poškodbami, nared za tekmo z Muro?

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure se v prestolnico odpravljajo po domačem remiju v prekmursko-štajerskem derbiju z Mariborom. Dvoboj v Fazaneriji se je končal z začetnim izidom, črno-beli pa so na svoj račun dodali še 19. točko in zdaj za petouvrščenim Bravom zaostajajo še tri točke. Se lahko soboški prvoligaš v Šiški v nedeljo še bolj približa zgornji polovici Prve lige Telemach? Mura v letošnji sezoni še ni bila višje od šestega mesta, kar je zagotovo manj od pričakovanj, saj so želje Prekmurcev tudi letos povezane s prebojem v evropska tekmovanja, ki so se jim izmuznila v prejšnji sezoni. Doslej so se z osmih gostovanj v Šiški trikrat vrnili z zmago, le dvakrat pa s porazom. V prestolnici so nazadnje klonili pred več kot tremi leti, oktobra 2020, zadnjo zmago pa so slavili lanskega avgusta.

Kdo je vroč?

Ob pogledu na zadnjih pet tekem je Mura za točko uspešnejša od Brava, ki je ob dveh porazih vknjižil še zmago in dva remija. Zdi se, da so Sobočani v zadnjih tednih odpravili težave v obrambi, saj so na tekmah z Aluminijem, Olimpijo in Mariborom klonili zgolj enkrat, v končnici gostovanja v Stožicah. Zadetek zmajev je bil izjemno boleč tudi zaradi odlične predstave Klemna Mihelaka, ki je zbral nekaj odličnih posredovanj, v dvoboju z Mariborom pa je še petič to sezono zaklenil svoja vrata.

Ali ste vedeli?

Na tekmah s Šenčurjem in Mariborom je priložnost za dokazovanje dobil tudi mladi Jaka Domjan. Zavrčan v letošnji sezoni navdušuje v EON Next Gen mladinski ligi, katere najboljši strelec je. Napadalec je bil poleti z dvema goloma osrednji junak mladinskega derbija v Lendavi, prekmurska rivala pa se bosta v petkovem popoldnevu pomerila še na osrednjem igrišču Fazanerije.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.12.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do zmage proti Muri
    Nogometaši Brava so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Muro z 2:0 (1:0).

DELI NA