10.05.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Mura

Prva liga Telemach, 35. krog

BRAVO KOSTEL - MURA

12. maj 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Verjetno lahko brez zadržkov zapišemo, da z delitvijo točk ne more biti zadovoljen nihče od tekmecev, ki sta se pretekli konec tedna pomerila v šumi. Aluminij ostaja na dnu razpredelnice, Bravo pa je z želenega četrtega zdrsnil na peto mesto. Aleš Arnol bo zadovoljstvo pred zaključkom prvenstva črpal predvsem iz spoznanja, da so se njegovi varovanci na zadnjih dveh srečanjih pokazali v drugačni, boljši luči. Motivacija je bila na višji ravni kot na večini spomladanskih tekem, na svojo žalost pa Šiškarji za pristop niso bili nagrajeni z zmago. To bodo morali loviti v nedeljo, ko na zadnji domači tekmi v letošnji sezoni pričakujejo Muro.

Kdo je vroč?

Če že ne z rezultatom, bo šišenski strateg zadovoljen z Matejem Poplatnikom. Izkušeni napadalec se je na Štajerskem med strelce vpisal prvič po 13. marcu, iz igre pa je pred tem nazadnje zadel 10. februarja. Najnevarnejši nogometaš Brava se je razveselil v 17. minuti srečanja, ko ga je z ostrim predložkom našel Mark Španring. Poplatnik je imel četrt ure pred koncem na nogi tudi zmago, a mu Lan Jovanović ni pustil, da ga zaobide.

Ali ste vedeli?

Ne le na Mateja Poplatnika, Aleš Arnol bo lahko v nedeljo računal tudi na Milana Tučića. Visokorasli napadalec se je po epizodi na Japonskem pozimi vrnil v prestolnico. Od njega so Šiškarji pričakovali veliko, a se je 27-letnik poškodoval, še preden bi lahko ujel ritem. Po skoraj dveh mesecih na stranskem tiru je Tučić očitno spet zdrav: v Kidričevem je v igro vstopil 11 minut pred koncem, a tehtnice ni uspel prevesiti v korist svoje ekipe.

MURA

Prepoved nastopa: Ivan Šarić

Tudi Mure še ne moremo povsem odpisati, čeprav v lovu na četrto mesto njene delnice ne kotirajo prav visoko. Za boljše izhodišče bi morala z gostovanja v Stožicah prinesti zgodovinske tri točke, a je načrt, ki ga je za spopad z zmaji pripravil Tonči Žlogar, že nekaj trenutkov pred prvim žvižgom padel v vodo. Ivan Šarić se je po prekršku nad ljubljanskim kapetanom ekspresno vrnil v slačilnico, Sobočani pa so morali praktično celotno srečanje odigrati z desetimi igralci. V luči zapisanega so bili kakopak zadovoljni z remijem brez zadetkov, če želijo še naprej sanjati o četrtem mestu, pa bodo morali biti v nedeljo, ko se vračajo v prestolnico, bolj ambiciozni.

Kdo je vroč?

Po prelomnem rdečem kartonu je pobudo prevzela Olimpija, na drugi strani pa Prekmurci niso niti enkrat ogreli Matevža Vidovška. Če gre soditi po statistika, soboškim napadalcem tudi v Spodnji Šiški ne bo lahko: mrežo Brava so letos zatresli le dvakrat, tudi širša zgodovinska slika pa priča o tem, da rumeno-modro obrambo črno-beli prebijajo le s težavo. Bo odgovornost morda prevzel izkušeni Amadej Maroša?

Ali ste vedeli?

Tomi Horvat, ki si je pred dvema letoma v dresu Mure priigral naziv najboljšega mladega nogometaša lige, je z avstrijskim Sturmom na dobri poti, da osvoji dvojno krono. Pokal so Gradčani dvignili že 1. maja, ko je zmagovalni zadetek Rapidu zabil prav Horvat, vse pa kaže, da se bodo veselili tudi v prvenstvu. Dva kroga pred koncem imajo štiri točke prednosti pred aktualnimi prvaki iz Salzburga, ki bodo po desetih zaporednih naslovih očitno predali krono.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo do točke v zaključku tekme
    Nogometaši Brava Kostela in Mure so se v 35. krogu Prve lige Telemach razšli brez zmagovalca 1:1 (0:0).

DELI NA