20.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telemach, 9. krog

BRAVO - OLIMPIJA LJUBLJANA

23. september 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji so onkraj Mure prišli do točke, ki ji nikakor ne bodo gledali v zobe. Nenazadnje so jim nasproti stali izredno motivirani črno-beli: menjava na prekmurski klopi je naredila svoje. Ljubljančani so večino srečanja odigrali z nogometašem več, vendar je Aleš Arnol po srečanju opozoril, da je to za tako mlado ekipo tudi zrelostni izpit, saj nikakor ne sme izgubiti glave. Njegovi varovanci so preizkus prestali, zdaj pa pogled že usmerjajo proti sobotnemu mestnemu derbiju. V Spodnjo Šiško prihajajo sosedje izza Bežigrada, domačini pa bodo bržkone računali na evropsko utrujenost (ali pa vsaj zamaknjenost) aktualnih prvakov.

Kdo je vroč?

Končni izid je v 78. minuti resda postavil Luka Štor, ki je Maherjevo dolgo podajo z glavo pretvoril v zadetek, a ima precej zaslug za pozitiven rezultat tudi Matej Poplatnik. Prispevek prvega strelca Šiškarjev je bil tokrat nekoliko drugačen kot po navadi: v 11. minuti je sam stekel proti domačim vratom, Leard Sadriu pa ni imel druge izbire, kot da izkušenega napadalca podre, s čimer si je prislužil izključitev.

Ali ste vedeli?

Martin Pečar je v Prekmurju debitiral v rumeno-modrem dresu. Krilni nogometaš je konkurenco v šišenskem napadu zaostril na zadnji dan poletnega prestopnega roka, že ob prihodu pa je Primorec poudaril, koliko mu pomeni, da se je vrnil na sončno stran Alp. Na igrišču je posojeni nogometaš dunajske Austrie preživel vseh 90 minut, navijačem pa se je predstavil v solidni luči. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Na poraz proti Celju so Ljubljančani odgovorili na najboljši mogoč način: z zmago na vselej težkem gostovanju v Murski Soboti. Z zmago, po kateri so na premor odšli bolj sproščeni in bolj optimistični. Večni derbi, ki jih je čakal takoj na začetku nadaljevanja sezone, so zato pričakali v vlogi favorita, k čemer je prispevalo tudi negotovo stanje v vijoličastem taboru. Status so aktualni prvaki na stoženski zelenici upravičili s suvereno predstavo in zasluženo zmago, ki bi lahko bila tudi višja. Skratka, popotnica za sredino otvoritev evropske jeseni je bila odlična, a se je francoski Lille vendarle izkazal za premočnega nasprotnika. Si bodo zmaji v soboto povrnili samozavest?

Rui Pedro, napadalec NK Olimpija: "Misli smo hitro preusmerili na domače prvenstvo. Vemo, da časa za pripravo na tekmo ni veliko, a širina kadra je v tem trenutku ustrezna. Pričakujemo zmago, bomo pa morali vlogo favorita upravičiti na zelenici. Bravo nas je že nekajkrat presenetil, zato si tokrat ne smemo dopustiti spodrsljaja. Pozornost in odgovornost vsakega izmed nas bosta morala biti maksimalna. Drugače si lahko hitro kaznovan in se kasneje težko pobereš. Slovensko državno prvenstvo je zelo izenačeno in težko je napovedati izide dvobojev. Večkrat se je že izkazalo, da lahko tudi ekipe z dna lestvice presenetijo, zato je vsakič treba zares paziti. Ni vnaprej dobljenih tekem. Čeprav smo Olimpija in se od nas vedno pričakuje zmago, kar je tudi prav, moramo na igrišču potrditi kvaliteto, ki jo premoremo. Želimo ostati na vrhu, napasti prvo mesto, cilj pred jutrišnjo tekmo je torej jasen."

Kdo je vroč?

Rui Pedro je bil za mariborsko obrambo nerešljiva uganka, še eno dobro predstavo pa je Portugalec po dobre pol ure igre kronal z zadetkom. Delo je v nadaljevanju dokončal Ratnik, ki se je veselil po zelo podobni akciji, v Franciji pa so bili zeleno-beli na žalost manj razpoloženi. V okvir gola so streljali le enkrat, zato pa se je na drugi strani igrišča kljub dvema prejetima zadetkoma proslavil vratar Vidovšek.

Ali ste vedeli?

Lille, prvi krvnik Olimpije, ki se je lani prebil do osmine finala elitne UEFA Lige prvakov, je sicer favorit za osvojitev skupine A, v kateri najdemo še ferski Klaksvik in Slovan iz Bratislave. Ljubljansko barko sta v sredo potopila prvi zvezdnik Jonathan David, ki je pred odmorom zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, ter Yusuf Yazici. Turek je v zadnjih sekundah srečanja izkoristil napako gostujoče obrambe.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo porazil Olimpijo
    Nogometaši Brava so v 9. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo s 4:2 (1:2).

DELI NA