25.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Radomlje

Prva liga Telemach, 33. krog

BRAVO KOSTEL - KALCER RADOMLJE

27. april 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Potem ko smo sredi tedna dobili potnika v pokalni finale, se na male ekrane vrača Prva liga Telemach. Uvodno dejanje se bo odvilo v šišenskem športnem parku, ki gosti srečanje Brava in Radomelj. Mlinarji na jug Ljubljanske kotline ne potujejo z najboljšo popotnico. V prejšnjem krogu so premoč priznali soboškemu tekmecu za obstanek, ki to ni več. Muri deveto in deseto mesto pretita le še teoretično, za Radomlje pa je grožnja izpada precej bolj resnična. Zaradi slabšega izkupička na medsebojnih tekmah so rumeno-črni kljub točkovni izenačenosti nižje od Aluminija, čas pa se jim neusmiljeno izteka. Bodo izkoristili prvo od zadnjih štirih priložnosti?

Aleš Arnol, trener NK Bravo: "Še naprej držimo četrto mesto na razpredelnici in se veselimo naslednjih štirih tekem, kjer želimo točkovno bero sezone še nadgraditi. Če bomo na preostalih tekmah igrali tako kot v drugem polčasu proti Kopru, sem prepričan, da se bomo veselili tako novih zadetkov kot tudi novih zmag."

Kdo je vroč?

Šišenske težave z doseganjem zadetkov so v zadnjih tednih spet prišle do izraza. Več kot enkrat je Ljubljančanom nasprotnikovo mrežo nazadnje uspelo zatresti pred dobrim mesecem dni, ko sta Muro pokopala Gašper Trdin in Matej Poplatnik. Predvsem od slednjega v prestolnici pričakujejo več: čeprav se vse od zmage v Murski Soboti ni vpisal med strelce, Poplatnik ostaja najnevarnejše orožje Brava. Bo statistiko po dolgem času izboljšal v soboto?

Ali ste vedeli?

Pred Bravom je predzadnja domača tekma v letošnji sezoni, zadnjič pa bodo Ljubljančani pred svojimi gledalci zaigrali 12. maja ob 17.30. Na obisk takrat prihaja Mura, za gostitelje pa bo imela tekma poseben naboj. Športni park Šiška, bolj znan pod imenom ŽAK, bodo namreč porušili, na ruševinah pa zgradili povsem nov kompleks. Šiškarji se bodo v naslednji sezoni tako najverjetneje preselili v Stožice.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Ognjen Gnjatić

Boj za četrto mesto ostaja odprt, a ga bosta Bravo in Koper do konca sezone lahko bila le še posredno. Medsebojni obračun, ki je bil na sporedu prejšnji konec tedna, je namreč ohranil status quo. Izenačen obračun sosedov na prvenstveni razpredelnici se je končal z remijem brez zadetkov, ki je bil v tem primeru verjetno tudi najbolj pošten. Šiškarji ostajajo na četrtem mestu, ki razen prestiža ne prinaša ničesar. Že nekaj časa je jasno, da si bodo evropske vozovnice razdelile prve tri ekipe, četrta pa bo romala v spodnji del lestvice ali celo v drugo ligo. Aleš Arnol v zadnjem času zato težko motivira mlado zasedbo. Kako bo svoje varovance pripravil na dvoboj z zadnjo ekipo lige?

Matej Malenšek, napadalec NK Radomlje: "Seveda smo zelo motivirani. V slačilnici vlada dobro vzdušje, čeprav smo na zadnji tekmi izgubili. Mislim, da je končno čas, da zmagamo. Gremo po zmago. Pričakujemo težek dvoboj s težkim nasprotnikom, ampak upamo na zmago."

Kdo je vroč?

Po fliperju v soboškem kazenskem prostoru se je smejalo Urošu Korunu. Madžid Šošić je v 37. minuti iz prostega strela meril preveč po sredini vrat, Mihelak je strel preusmeril v prečko. Ta se je takoj zatem zatresla še enkrat, ko je Moses poskušal z glavo, žogo pa je v mrežo naposled pospravil izkušeni branilec. Korun se je razveselil drugič v sezoni, tudi prvič pa je, zanimivo, zabil Muri. Bodo odgovornost za doseganje zadetkov v prestolnici vendarle prevzeli njegovi soigralci v napadu?

Ali ste vedeli?

Korun je z zadetkom obeležil pomemben mejnik v svoji karieri: tekma z Muro je bila zanj 150. med slovensko elito. Večino nastopov je 36-letni osrednji branilec zbral v Celju, kjer je tudi začel kariero, kar nekajkrat pa je oblekel tudi velenjski in domžalski dres. Preden se je avgusta 2022 pridružil mlinarjem, je bil skoraj dve leti član ljubljanske Olimpije, na tujem pa se je preizkušal med letoma 2015 in 2020, ko je igral za poljski Piast.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Bravom in Radomljami
    Nogometaši Brava Kostela in Kalcerja Radomelj so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA