08.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Rogaška

Prva liga Telemach, 19. krog

BRAVO - ROGAŠKA

10. december 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Zadnja tekma prejšnjega kroga je bila odigrana v Stožicah. Ljubljanski hram nogometa je gostil mestni derbi, na katerem so uvodoma pobudo prevzeli gostitelji, pritiska pa so se njihovi sosedje še pred odmorom otresli. Šiškarji so v nadaljevanju vse pogosteje pogledovali proti nasprotnikovim vratom, zmaji pa so imeli tako več prostora, ki so ga s pridom izkoristili. Vodili so dobrih deset minut, nakar je Bravo zasluženo izenačil. Četa Aleša Arnola tako ohranja stik z zgornjim delom lestvice, kjer jim četrti Maribor še vedno beži za dve točki, ne sme pa pozabiti na dogajanje za hrbtom. Iz zaledja se ji bliskovito bližajo Domžale.

Kdo je vroč?

Točko na mestnem derbiju je Bravu pristreljal kdo drug kot Matej Poplatnik. Izkušeni napadalec je s potezo v 86. minuti še enkrat več pokazal, koliko kvalitete premore kljub zrelim letom – ali pa prav zaradi zrelih let. S predložkom je 31-letnika kakšnih 12 metrov od gola našel Nikola Janjić, Poplatnik pa je žogo z glavo v loku poslal čez nemočnega Pintola. Razveselil se je šestega zadetka v sezoni, bo v nedeljo prišel do sedmega?

Ali ste vedeli?

Matej Poplatnik bo četrtkov mestni derbi ohranil v lepem spominu. Ne le zaradi čudovitega gola, temveč tudi zato, ker je bila to zanj jubilejna stota tekma na prvoligaškem prizorišču. Največ nastopov, kar 83, je izkušeni napadalec vpisal v dresu kranjskega Triglava, preostalih 17 pa je zbral v letošnji sezoni. Na igrišču je doslej preživel 7.107 minut, dosegel pa je 27 zadetkov.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Emanuel Mihalić

V letošnji sezoni se Mura na svojem stadionu ne znajde. To so pred gostovanjem v Murski Soboti zagotovo vedeli tudi Oskar Drobne in druščina. Upali so, da bodo domov prinesli vsaj točko, ki bi jim prišla še kako prav. Vsaj v uvodnih minutah dvoboja zasedb v črno-belem so bili na dobri poti, da pridejo najmanj do remija, a je slatinško vodstvo zdržalo le nekaj trenutkov. V nadaljevanju so Prekmurci prišli do preobrata, še prej pa je četa iz zdraviliškega mesta ostala z igralcem manj. Popravni izpit jo čaka v nedeljo, ko se bo v Spodnji Šiški pomerila z Bravom.

Kdo je vroč?

Prvo napadalno orožje Rogaške je letos zagotovo Nejc Gradišar. Mladi slovenski reprezentant se je na zadnjih štirih tekmah trikrat vpisal med strelce, počival pa ni niti v prekmurski prestolnici. V 8. minuti so domači branilci 21-letnika pustili povsem samega, za kar so bili kaznovani z žogo v mreži. Vodstvo, kot zapisano, ni zdržalo niti deset minut, Oskar Drobne pa bo na Gradišarja spet računal v prestolnici.

Ali ste vedeli?

Soigralcem dela ni olajšal Emanuel Mihalić, ki je v izdihljajih prvega polčasa podrl prodirajočega Bena Cottrella in si prislužil drugi rumeni karton ter posledično predčasno pot pod prho. Mihalića kljub temu ne najdemo med desetimi najpogosteje kaznovanimi nogometaši lige, kjer Rogaško s petimi oziroma šestimi rumenimi kartoni sicer zastopata Thalisson in Žan Benedičič. Na vrhu lestvice je Tin Martić, ki je porumenel sedemkrat.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2023 | Prva liga Telemach
    Poplatnik Bravu priboril zmago
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 19. krogu Prve lige Telemach s 3:2 (1:0) premagali Rogaško.

DELI NA