26.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Aluminij

Prva liga Telemach, 10. krog

CELJE - ALUMINIJ

27. september 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov
 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Aluminij v petek ni imel lahkega dela. Nasproti so mu stale izredno motivirane Domžale s še bolj motiviranim trenerjem, ki je svoje varovance hotel končno popeljati do polnega izkupička. Vendar večidel tekme ni nič kazalo na to, da bodo tri točke ostale v mestu ob Kamniški Bistrici – ravno nasprotno. Vse tja do 79. minute so Kidričani vodili, pripravili so si več priložnosti in bili bolj čvrsti od gostiteljev. Nato pa so povsem nerazumljivo popustili, kar so domačini izkoristili za popoln preobrat; šumarji so vpisali še peti zaporedni poraz. Črno serijo bodo skušali prekiniti v knežjem mestu, a bodo za skalp razpoloženih Celjanov morali dati vse od sebe.

Nino Milić, branilec NK Celje: "Smo v dobri rezultatski seriji, ki jo želimo proti Aluminiju nadaljevati. Smo na prvem mestu, poziciji, ki jo želimo zadržati vse do konca sezone. Do tja je še dolgo, a je zagotovo lažje, če si prvi, saj se lahko oziramo zgolj nase. Opraviti moramo svoje delo in na terenu pokazati svojo kvaliteto."

Kdo je vroč?

Dolgo časa je kazalo, da bo v Domžalah o zmagovalcu odločil zadetek, ki ga je po slabe pol ure igre dosegel Bamba Susso. Gambijec je sprožil z roba kazenskega prostora in se razveselil prvega zadetka v rdeče-belem dresu, ki ga je oblekel konec julija. Nekaj minut pred tem je 20-letni napadalec že tretjič na sedmih srečanjih porumenel, od tekme počitka pa ga loči le še eno sodniško opozorilo. Katero statistiko bo izboljšal v sredo?

Ali ste vedeli?

Danijel Šturm, ki je prejšnji konec tedna navrtal kidričevsko barko in svoji ekipi tlakoval pot k preobratu, je privržencem Aluminija dobro znan. V drugi polovici lanske sezone se je krilni napadalec kot posojen nogometaš Maribora namreč udejstvoval prav v šumi, a se v drugoligaškem tekmovanju ni uspel vpisati med strelce. Bolj razpoložen je bil v pokalu, kjer je zabil Fužinarju ter asistiral proti Olimpiji.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Tin Martić

Na Bonifiki je Koper ustavil zmagoviti nalet Celja, a se grofje niso pustili zmotiti. V prejšnjem krogu so padle Radomlje, treba pa je omeniti, da zmaga ni bila lahka. Favorizirani gostitelji si niso bili podobni: igra je bila počasna in brez idej, na njihovi strani ni bil noben pomembnejši statistični parameter. Glede na videno bi bila delitev točk morda bolj poštena. Vendar v nogometu štejejo zadetki. Enega (več) so dosegli rumeno-modri in vpisali tri točke, ki ob koncu sezone ne bodo štele nič manj kot tiste, ki jih odtrgaš Olimpiji ali Mariboru – to poudarja tudi trener Riera. Ali misli resno, bo jasno v sredo, ko na obisk prihaja povratnik med elito.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Tekme z vodilnimi ekipami z vrha naše nogometne lige so vedno svojevrsten izziv, tako zame kot trenerja kot tudi za igralce. Prav na takšnih tekmah lahko pokažemo, kako uspešni smo pri razvoju mladih talentov, kar kažemo že zadnji dve sezoni. Igramo všečen nogomet in s to usmeritveno vizijo je za bogatejše klube doma in v tujini vedno več zanimivih igralcev, kar dokazuje že kar nekaj prestopov naših fantov v druge ekipe. Zato ne odstopam od takšne vizije v prihodnje, kjer je predvsem razvoj mladih igralcev prioriteta, ob tem pa verjamem, da bodo temu sledili tudi odlični rezultati in pozitiven zbir točk, če bomo delovali in delali v tem duhu še naprej."

Kdo je vroč?

Še vedno poškodovanega Popovića je tokrat zamenjal Kvesić, ki je bil soudeležen pri edinem zadetku grofov. Njegovo podajo iz kota je za hrbet radomeljskega vratarja preusmeril Mark Zabukovnik. Obrambno usmerjeni vezist se zadetka ni razveselil, ker je še do nedavnega tudi sam nosil rumeno-črni dres »Moja primarna naloga ni bila, da zabijem gol, a sem izkoristil priložnost,« je svoj tretji zadetek za Celje opisal Zabukovnik.

Ali ste vedeli?

Prav Zabukovnika je v sodnikovem dodatku na zelenici zamenjal Marco Dulca in vpisal prvo (ter zaenkrat edino) igralno minuto v celjskem dresu. V Južni Koreji rojeni Romun se je Štajercem sredi septembra pridružil kot prost nogometaš, sicer pa je nazadnje nosil dres domačega prvoligaša Chindie. Vezist je bil v Kopru že med kandidati za nastop, vendar mu Riera ni ponudil priložnosti. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2023 | Prva liga Telemach
    Presenečenje Aluminija v Celju
    Nogometaši Celja so v 10. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 1:3 (1:0).

DELI NA