25.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Domžale

Prva liga Telemach, 14. krog

CELJE - DOMŽALE

27. oktober 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov


 

CELJE

Prepoved nastopa: Nino Kouter

Jasno je bilo, da bodo prva srečanja po reprezentančnem premoru minila v znamenju trenerskih rošad na klopeh več prvoligašev. Kot prvi je ognjeni krst v novi vlogi prestal Damir Krznar, ki je s svojimi varovanci odprl 13. krog Prve lige Telemach. V Rogaški Slatini, kjer je z Mariborom v letošnji sezoni že puščal točke, je vpisal prepričljivo zmago z 0:4, čeprav je njegova ekipa že sredi drugega polčasa zaigrala z igralcem manj. Dvoma o tem, kdo bo osvojil poln izkupiček, ni bilo v nobenem trenutku, zdaj pa hrvaškega stratega čaka nekoliko zahtevnejši izziv: Celje v petek popoldne gosti Domžale. Bodo grofje rumeni družini mero vzeli še drugič v sezoni?

Tamar Svetlin, vezist NK Celje: "Zagotovo lahko pričakujemo težko srečanje. Dati moramo vse od sebe in upoštevati trenerjeva navodila. Gremo na zmago, tako kot vedno."

Kdo je vroč?

Skrbi o tem, s kom in kako dobro bodo Celjani nadomestili poškodovanega Aljošo Matka, so bile odveč. Krznar je pretekli konec tedna v konico napada postavil Edmilsona, ki se je trenerju za zaupanje zahvalil s hat-trickom. Brazilec, ki je do prvenca med slovensko elito sicer prišel že v drugem krogu, nato pa lep čas ni izboljšal strelske statistike, se je vseh treh zadetkov razveselil že v prvem polčasu.

Ali ste vedeli?

Albert Riera je svoje varovance že vodil na prvi tekmi, ki pa se ni razpletla po Špančevih željah. Bordeaux je v 11. krogu francoskega drugoligaškega tekmovanja z 0:2 klonil na gostovanju pri Angersu (za domačine sta zadela Lopy in Bahoya), čeprav so Rierini varovanci prevladovali praktično v vseh statističnih parametrih. Bordeaux z 11 točkami zaseda 15. mesto in bo moral na povratek med elito očitno še malce počakati.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Eden zanimivejših dvobojev prejšnjega kroga se je odvil v mestu ob Kamniški Bistrici. Domžale so se s sosedi z juga Ljubljanske kotline udarile v zahtevnih vremenskih razmerah. Močan naliv, ki je igralcem obeh ekip nagajal že od prvega žvižga, je kakopak vplival na kakovost nogometa. Večina strelov, v katerih so sicer prednjačili zmaji, je zletela mimo vrat, nato pa je morda celo prvi natančen udarec prelomil tekmo. Rui Pedro je goste popeljal v vodstvo, drugi gol pa so si ravbarji zabili kar sami. Domžalska zadnja vrsta, ki zaradi poškodb tudi tokrat ni bila sestavljena iz branilcev, ni prestala preizkusa. Se bo bolje odrezala v knežjem mestu?

Jošt Pišek, vezist NK Domžale: "Nemudoma po obračunu z Olimpijo smo se osredotočili na tekmo s Celjem. Ves teden je bilo v ospredju piljenje naših avtomatizmov. Zavedamo se kvalitet Celja, poznamo njihove pomanjkljivosti in se na tekmo odpravljamo samozavestni, saj smo na zadnji tekmi kljub porazu prikazali dobro igro. Tokrat moramo biti učinkovitejši in poizkušati domov prinesti pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Dušan Kosič si te dni beli glavo s sestavo obrambe. Že proti Rogaški je moral v njeno osrčje postaviti Nermina Hodžića, ki se je nato bolj kot pred svojim proslavil pred nasprotnikovim golom, bosansko-hercegovskemu nogometašu pa je nazadnje pomagal 18-letni Lukas Hempt. Mladenič debija ne bo ohranil v najlepšem spominu, saj je v 56. minuti zatresel lastno mrežo. Bo dobil še eno priložnost?

Ali ste vedeli?

Že v zgornji rubriki bi morda lahko omenili Nicka Perca, ki je na derbiju Ljubljanske kotline zaigral prvič po osmih mesecih prisilnega počitka. Razlog za dolgo odsotnost je bilo okrevanje po hudi poškodbi ahilove tetive. Staknil jo je februarja na tekmi z Bravom, kjer je tik pred vstopom v igro začutil hudo bolečino. Mladi vezist je proti Olimpiji zaigral v zadnji tretjini srečanja, v 66. minuti je zamenjal Stuparevića.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani do nove zmage pred domačo publiko
    Nogometaši Celja so v 14. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (1:0).

DELI NA