12.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telemach, 17. krog

CELJE - KOPER

16. december 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Sneg je pred dnevi dovolil zgolj pol ure dvoboja med Celjani in Koprčani, ki bodo srečanje nadaljevali v sobotnem popoldnevu. Kljub nepredvidljivim razmeram za igro - snežna odeja je prekrila zelenico - sta mreži v uvodni tretjini obračuna ostali nedotaknjeni, čeprav so grofje dvakrat nevarno zapretili. Najprej je poskušal Marco Dulca, nato še Nino Kouter. Ekipa trenerja Damirja Krznarja se v preostanek tekme podaja s pozitivno popotnico, saj so Celjani v 19. krogu Prve lige Telemach ugnali Kidričane in tako maščevali poraz z uvoda druge četrtine državnega prvenstva. Vodilna ekipa lige ima ob tekmi manj sedem točk naskoka pred drugouvrščeno Olimpijo, kakšna bo razlika po koncu tekme?

Damir Krznar, trener NK Celje: "Manjši izziv tudi za strokovni štab z vidika priprave tekme. Pomembna bo vsaka podrobnost. Tudi samo ogrevanje pred tekmo bo drugačno, saj bo prvi del trajal le 15 minut. Z energetska vidika moraš v prvi del vstopiti na najvišji ravni. Specifiko predstavlja tudi pravilo o sestavljanju ekipe. Bilo bi dobro, čeprav ni tako, da bi tekmo moral začeti z isto enajsterico. Imamo dovolj časa, da se pripravimo."

Kdo je vroč?

Celjani bodo proti Kopru lovili peto zmago v seriji, nazadnje so, kot že zapisano, nove točke osvojili v Kidričevem. Aluminij je bil v letošnji sezoni trn v peti Celja, saj so rdeči v prvem krogu iztržili točko, v knežjem mestu pa so se veselili zmage. Grofje v tretje niso dovolili novega presenečenja, pomemben korak do zmage pa so storili že v prvem polčasu, ko sta v razmaku dveh minut zadela Gregor Bajde in Damjan Vuklišević. Delo gostov je v 79. minuti dokončal Mark Zabukovnik, ki ob obrambnih nalogah postaja vse nevarnejši tudi v napadu. Nekdanji vezist Radomelj ima na svojem računu že štiri zadetke.

Ali ste vedeli?

V celjskem taboru imajo v bližnji preteklosti že nekaj izkušenj s prekinjenimi tekmami. Lansko jesen so se namreč dvakrat odpravili v Šiško. Tekma z Bravom je bila prekinjena ob polčasu, ko je dež povsem razmočil zelenico, v zahtevnih razmerah pa so se bolje znašli Ljubljančani, ki so si z golom Davida Flakusa Bosilja priigrali gol prednosti. Zmago gostiteljev je v drugem polčasu, ki je bil odigran z nekajdnevnim zamikom, potrdil nekdanji Celjan Mitja Križan.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ahmed Ankrah in Nardin Mulahusejnović

Primorci v sobotnem popoldnevu ne bodo potrebovali "zimske opreme" kot pred dnevi, ko so se morali znajti v snegu. Bo zasedba Safeta Hadžića po nekaj skromnejših rezultatih uspela prekiniti zmagovalni post? Le-ta traja že štiri tekme, Koprčani pa so v tem času na svoj račun dodali zgolj točko. Koprčane so pred remijem z Mariborom premagali Domžalčani in Kidričani, nazadnje pa so se na Bonifiki razigrali še nogometaši Olimpije. Za hrbtom Jana Koprivca so končale kar štiri žoge, Koprčani pa so na zadnjih treh v celoti odigranih tekmah prejeli kar deset zadetkov. Bodo kanarčki luknje v svojem gnezdu zakrpali že proti Celju?

Kdo je vroč?

Dvoboj z Olimpijo je ponudil kar šest zadetkov, a kaj, ko je bil obračun odločen že v prvem polčasu, ki so ga zmaji dobili z 0:3. Nardin Mulahusejnović in Bede Osuji sta v zadnji četrtini tekme z goloma z bele točke le še omilila poraz Kopra, ki kljub seriji skromnejših rezultatov ostaja na tretje mestu lestvice. Se lahko Koprčani še drugič v tej sezoni na tekmi s Celjem izognejo porazu? Septembrski dvoboj na Bonifiki se je končal z rezultatom 1:1, minuto pred koncem tekme je prednost grofov izničil že omenjeni Osuji.

Ali ste vedeli?

Safet Hadžić v Celju tudi v nadaljevanju srečanja ne bo smel računati na kaznovana Ahmeda Ankraha in že omenjenega Nardina Mulahusejnovića. Prav tako pravice nastopa nima mladi Tim Štrasberger, ki ga je v prvi minuti zasneženega obračuna zamenjal Jan Koprivec. Igralci, ki so bili v igri, ko je bila tekma prekinjena, ne morejo biti rezervni igralci, lahko pa trenerji v zapisnik uvrstijo tudi igralce, ki na prekinjeni tekmi niso bili v kadru.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.12.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani do treh točk v zaključku tekme
    Nogometaši Celja so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 2:0 (0:0).

DELI NA