28.07.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Mura

Prva liga Telemach, 2. krog

CELJE - MURA

30. julij 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- sezonske vstopnice

CELJE

Prepoved nastopa: /

Od Celja je slovenska nogometna javnost pričakovala več, sploh proti povratniku med elito. Če v poštev vzamemo poletno kadrovanje ter ambiciozne napovedi, lahko točko v šumi brez zadržkov štejemo za neuspeh. Čeprav so Kidričani večino tekme preživeli v podrejenem položaju, se je še nekaj minut pred koncem na semaforju svetil izid, ki bi tri točke zadržal na Dravskem polju. Najhujše je preprečil Bobičanec, zdaj pa varovance Alberta Riere čaka (vsaj na papirju) precej zahtevnejši tekmec – Mura. Španec se je v prestolnici izkazal kot trener, ki točke nabira predvsem na začetku sezone. Bo upravičil svoj sloves ali bodo Štajerci znova malce prekratki?

Albert Riera: "Moramo še naprej trdo delati in napredovati v vseh elementih igre. Vsak dan igralcem dajemo nove informacije in priložnosti za razvoj. Vedno poudarjam, da ta ekipa lahko igra še veliko boljše, saj ima vso potrebno kvaliteto. Kar smo naredili do sedaj, je že za nami, treba je razmišljati le naprej in postati ekipa, ki bo izpolnila vse svoje cilje."

Kdo je vroč?

Glede na to, kakšno zgodbo sta lani s skupnimi močmi spisala v prestolnici, ni presenetljivo, da je Riera Maria Kvesića nemudoma poslal v ogenj (spomnimo, prestop so Celjani potrdili v sredo). Tehnično nadarjeni vezist iz Bosne in Hercegovine se je nekdanjemu in sedanjemu strategu zahvalil z dobro predstavo, ki jo je kronal z asistenco: Aljošo Matka je po slabi uri igre zaposlil z odlično globinsko podajo.

Ali ste vedeli?

Tako kot Olimpija in Maribor so bili med tednom na delu tudi slovenski podprvaki. Celje se je na Stadionu Z'dežele pomerilo z Vitorio iz Guimaraesa in si priigralo solidno izhodišče pred povratno tekmo. Gledalci so videli kar sedem golov, žal pa so enega več dosegli gostje s Portugalske. V naslednjem krogu se bo boljši iz para spoprijel bodisi z beloruskim Nemanom bodisi z Balzanom, ki je bil pred kratkim usoden za Domžale.

MURA

Prepoved nastopa: /

Privrženci prekmurskega ponosa še niso pozabili, da so jim v prejšnji sezoni Evropo izpred nosa speljale prav Domžale, ki so četrto mesto na koncu zasedle z enakim številom točk. Za črno-bele je bila pred sobotnim dvobojem to nedvomno dodatna motivacija, poleg tega pa so računali na fizično in mentalno utrujenost rumene družine, ki je nekaj dni poprej po zahtevnem dvoboju na Malti sklenila evropsko pot. Po uvodu se je že zdelo, da se bodo soboški načrti izpolnili, a so pri (že pregovorno nevarnem) vodstvu z 2:0 domačini padli, gostje pa so zavohali kri in prišli do preobrata. Razočaranim navijačem se bo Mura skušala oddolžiti v soboto, ko gostuje v Celju.

Kdo je vroč?

Če nič drugega, bo za Dejana Grabića pred potjo v knežje mesto spodbudna informacija, da sta uvodoma zabila Dardan Shabanhaxhaj, ki je pred kratkim postal polnopravni član črno-belih in je tako upravičil izkazano zaupanje, ter Emir Saitoski, ki je v Mursko Soboto prišel prav iz mesta ob Kamniški Bistrici. Nekaj več podpore bo v teh dneh potreboval nesrečni Klemen Mihelak, ki je igrišče po tekmi z Domžalami zapustil v solzah.

Ali ste vedeli?

Če Robert Kuzmić ostaja na čelu prekmurskega ponosa, pa se od ravnice poslavlja Samsindin Ouro. Togovec je za črno-bele zbral 41 nastopov in dosegel dva zadetka, v lanski sezoni pa se je kot posojen nogometaš uspešno udejstvoval v radomeljskem dresu. V zameno za odškodnino se seli v Savdsko Arabijo: okrepil bo vrste drugoligaša Al Adalah, ki ga vodi nekdanji Muraš Ante Miše. »Vsak, ki je igral pri Muri, ve, za kakšen klub gre, in ponosen sem, da sem lahko bil del čarno-bejlih.«

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2023 | Prva liga Telemach
    Potop Mure v Celju
    Nogometaši Celja so v 2. krogu Prve lige Telemach doma premagali Muro s 5:0 (2:0).

DELI NA