10.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Mura

Prva liga Telemach, 20. krog

CELJE - MURA

11. februar 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 15 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celje v nadaljevanje Prve lige Telemach vstopa z najboljšim izhodiščem. Grofje branijo deset točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci, nogometaši Olimpije. Celjski kapetan Denis Popović ob zajetni zalogi poudarja, da bo v nadaljevanju sezone največ odvisno od njih samih, a izkušeni vezist poudarja, da verjame v uspeh svojega moštva. Prve odgovore o pripravljenosti Celjanov bo dal že nedeljski obračun z motiviranimi Sobočani, ki se želijo maščevati za poraza v prvi polovici sezone. Dvoboj v Fazaneriji se je končal z 0:2 v korist gostov, v knežjem mestu pa je Mura klonila s kar 5:0. Damir Krznar je po selitvi v mesto ob Savinji izgubil zgolj eno od osmih ligaških preizkušenj, se bo trend rezultatov nadaljeval tudi spomladi?

Denis Popović, kapetan in vezist NK Celje: "Spomladi bomo sami sebi največji nasprotnik. Če bi šlo karkoli narobe, bomo morali sami poiskati odgovor. Smo najbolj kakovostna ekipa v ligi, bo pa na vsaki tekmi pomemben naš pristop. Ne delamo si utvar, zagotovo bodo prišle tudi slabše tekme. Takrat bo pomemben naš karakter, da se bomo znali odzvati in se vrniti na pravo pot. Prepričan sem, da nam bo uspelo."

Kdo je vroč?

Celjani so na generalki pred nadaljevanjem prvenstva s 4:1 premagali Aluminij, mrežo katerega je kar trikrat zatresel Denis Popović. Kapetan ponuja široko izbiro adutov v ofenzivnem delu moštva, ki so se mu pozimi pridružili še Aljaž Krefl, Rolando Aarons, Sunday Adetunji in Luka Menalo, ki smo ga v Sloveniji že spoznali v dresu Olimpije. Za nameček sta se na igrišče vrnila še Mario Kvesić in Aljošta Matko, ki ju je jeseni zaustavila poškodba. Ni kaj, Krznar ima tudi ob nekajtedenski odsotnosti Luke Bobičanca na izbiro široko paleto kakovostnih nogometašev.

Ali ste vedeli?

Kdo bo v nadaljevanju sezone branil celjska vrata? V prvem delu sezone sta se v golu izmenjevala Matko Obradović in Matjaž Rozman, ki je v tem tednu podaljšal celjsko epizodo. Sedemintridesetletni vratar je pogodbo z vodilno ekipo lige podaljšal do konca sezone 2024/25. Do takrat bi lahko izkušeni vratar s 329 tekmami v Prvi ligi Telemach še 52 nastopov loči do večne deseterice prvenstva, ki jo s 381 nastopi zaključuje Andrej Poljšak. Rozman je sicer prve članske korake kot član Aluminija storil že v začetku sezone 2005/06. Jan Petek, ki je jeseni branil mrežo Aluminija in je najmlajši vratar z nastopom v letošnji sezoni, se tedaj še niti ni rodil.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V Fazaneriji je zavel svež veter, menjava na položaju športnega direktorja je prinesla nove prijeme in ideje. Denisa Rajbarja je nasledil Robert Koren, nekdanji kapetan izbrane vrste pa se je že podpisal pod odmeven prestop. Dardan Shabanhaxhaj je pri ruskem Rubinu znova združil moči z Mirlindom Dakujem, Prekmurce pa ob zajetni odškodnini zdaj čaka "iskanje" nogometaša, ki prevzel vlogo prvega strelca ekipe. Bo to Julien Lamy? Francoz je pred zimsko selitvijo med črno-bele pol leta nosil dres Celja, a vsaj v nedeljo še ne gre pričakovati, da bi odigral celotno srečanje. Na to je po pripravah v Turčiji pripravljen Aljaž Antolin, ki pa ni edini povratnik v Fazanerijo. Dres Mure je znova oblekel branilec Žiga Laci, konkurenco na sredini igrišča pa je zaostril dolgoletni član Radomelj Sandi Nuhanović.

Vladimir Vermezović, trener NŠ Mura: "Zadovoljen sem, kako so fantje delali v pripravah. Brez težav so sprejeli način dela, bilo je nekaj manjših poškodb, vendar je to normalno. Videli bomo, menim, da se vsako delo izplača, še posebej pa trdo delo, saj se nogomet ne more igrati brez nekaterih stvari. Mislim, da smo vse opravili po načrtu, odigrali smo zahtevne pripravljalne tekme. Lahko bi igrali proti slabim nasprotnikom, vendar bi potem verjetno dobili lažno sliko o trenutnem stanju in naši moči."

Kdo je vroč?

Rezultati Mure v pripravljalnem obdobju so bili precej "pisani", se pa lahko Sobočani pohvalijo, da so v Turčiji na kolena spravili ekipo Rakowa. Aktualni poljski državni prvaki so dvoboj izgubili po golu Bena Cottrella, ki po jesenskem prilagajanju na zahteve slovenske lige vse bolj opozarja nase. Nizkorasli Anglež je postal eden od idejnih vodij soboške igre, v nadaljevanju sezone pa bo skušal dobro igro podkrepiti še s številkami. Po osmih jesenskih nastopih je njegova statisika še prazna.

Ali ste vedeli?

Črno-beli bodo v knežjem mestu zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pogrešali Vladimirja Vermezovića. Trener Mure je morda tudi zato vodenje generalke z Bistrico, ki jo je Mura dobila z 2:0, vodenje tekme prepustil pomočnikoma, Slavenu Kovačeviću in Darjanu Slavicu. Slednji ima v tej sezoni že nekaj izkušenj s tem, saj je po odhodu Dejana Grabića vodil na štirih tekmah. Muraši so pod njegovim vodstvom slavili v Kopru in Kidričevem, s skupno sedmimi zmagami pa so prezimili na šestem mestu lestvice, štiri točke za tretjim Koprom. Kako visoko lahko posežejo v letu, ko bodo v Murski Soboti obeležili stoletnico igranja nogometa?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.02.2024 | Prva liga Telemach
    Po vodstvu Mure visoka zmaga Celja
    Nogometaši Celja so v 20. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 4:1 (2:1).

DELI NA