03.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Olimpija

Prva liga Telemach, 15. krog

CELJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

5. november 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Najatraktivnejša tekma 15. kroga Prve lige Telemach bo na vrsto prišla zadnja. Vodilno Celje v nedeljo popoldne pričakuje tretjo Olimpijo, tekmeca pa se v obračun spuščata z različnima popotnicama. Štajerci se niso pustili zmotiti in tudi po odhodu Alberta Riere nizajo zmage. Damir Krznar je zaenkrat uspešno zapolnil Špančeve velike čevlje, hkrati pa drži, da hrvaški strokovnjak za seboj še nima pravega preizkusa. Tri točke proti slatinškemu novincu se pač ne smejo znajti pod vprašajem, nekaj podobnega velja tudi za Domžale, ki že nekaj časa iščejo pot iz krize. Ognjeni krst v pravem pomenu besede bo Krznar tako doživel šele ta konec tedna.

Nino Milić, branilec NK Celje: "Pomembno je, da tudi v nedeljo nadaljujemo z uspešnim nizom, da se še bolj oddaljimo od zasledovalcev. Pred premorom nas čakata še dve zelo pomembni tekmi. Tekma z Olimpijo je derbi, gremo na tri točke."

Kdo je vroč?

Vse kaže, da se je v zadnjem tednu strelsko prebudil Gregor Bajde. Napadalec, ki je nasprotnikovo mrežo nazadnje zatresel konec avgusta, je najprej potopil domžalsko barko (načela sta jo Vuklišević in Popović), še bolj pa je zablestel v pokalnem tekmovanju. Krškemu tretjeligašu je zabil hat-trick in svojo ekipo lastnoročno popeljal v naslednji krog tekmovanja. Končni izid je z bele točke postavil Zec.

Ali ste vedeli?

Nekaj tekem je bilo dovolj, da je Albert Riera v knežjem mestu pustil svoj pečat. Ker se je v lanski sezoni z zlatimi črkami zapisal tudi v zgodovino tokratnega tekmeca grofov, je prav, da ga v tej rubriki znova omenimo. Španec se v Franciji ne znajde tako dobro kot v Sloveniji. Na drugi tekmi z Bordeauxjem je sicer vpisal prvi pozitiven rezultat, a ima točka proti Rodezu grenak priokus, saj so njegovi varovanci zapravili vodstvo z 2:0.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Agustin Doffo

Če so na eni strani Celjani našli dostojno zamenjavo za Riero, se Ljubljančanom trenerska rošada zaenkrat ni obrestovala. Zeljković je na zeleno-beli klopi sicer debitiral z zmago proti Domžalam, ki pa, kot zapisano, niso predstavljale pravega izziva. S precej večjim zanimanjem so privrženci ljubljanskega ponosa spremljali, kako se bodo njihovi ljubljenci znašli na evropskem odru, a se tudi druga tekma skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige ni končala po njihovih željah. Daleč od tega, ferski Klaksvik je Olimpiji zadal boleč poraz, na katerega zmajem ni uspelo pozabiti, kar je bilo jasno tako na prvenstveni tekmi z Aluminijem kot tudi na pokalni z Grosupljem.

Agustin Doffo, vezist NK Olimpija: "Čaka nas zelo pomembna tekma! Napoved je preprosta. Potrebujemo zmago, saj želimo zmanjšati zaostanek za vodilnim. Pričakujem zelo težko, a obenem zanimivo srečanje z dvema ekipama, ki napadata in želita zadeti. S soigralci se moramo čim hitreje prilagoditi novemu trenerju in njegovim idejam. Tekem je veliko in v nogometu si vsi želijo zmage. Trenutno nam ne uspeva najbolje, toda vemo, da zmoremo več. Pomembno je, da smo potrpežljivi. Verjeti moramo v dobre stvari. V tem trenutku je torej zmaga napomembnejša. To potrebujemo za nadaljnji boj na vrhu. Vsi v ekipi se dobro zavedamo pomena nedeljske tekme. Upam, da bomo znova imeli tudi pravo podporo s tribun."

Kdo je vroč?

Ob Kamniški Bistrici smo bili priča tudi zadnjemu zadetku Olimpije. Podenj se je podpisal kdo drug kot Rui Pedro, ki ostaja prvi strelec lige, čeprav na zadnjih dveh tekmah ni izboljšal svoje statistike. Zato se lahko zahvali predvsem poškodbi prvega zasledovalca Aljoše Matka, ki bo odsoten do pomladi, a se je Portugalcu zdaj na dva gola približal razpoloženi Shabanhaxhaj. Mu bo v nedeljo Pedro spet pobegnil?

Ali ste vedeli?

V Grosupljem si je kapetanski trak nadel Mustafa Nukić. Timi Max Elšnik soigralcev ni spremljal na pokalnem gostovanju, ker je na tekmi z Aluminijem začutil bolečino v stegenski mišici. Podrobnejši pregled z magnetno resonanco je razkril, da poškodba ni hujše narave in da lahko kapetana v kratkem spet pričakujemo na igrišču, kar pa ne velja tudi za Matevža Vidovška, ki ga po operaciji rame čaka dolg prisilen počitek.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija z zmago v Celju bližje vrhu
    Nogometaši Celja so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:1).

DELI NA