15.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Radomlje

Prva liga Telemach, 27. krog

CELJE - RADOMLJE

17. marec 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Celja so s slavljem na koprski Bonifiki prekinili niz treh tekem brez zmage in tako znova utrdili svoj položaj na vrhu lestvice Prve lige Telemach. Drugouvrščeni zmaji s tekmo manj znova zaostajajo deset točk. Grofje so po porazu z Domžalami ter dveh remijih proti Olimpiji in Mariboru jezo stresli nad Koprčane, mrežo Primorcev pa je kar trikrat zatresel Aljoša Matko. Zasedba trenerja Damirja Krznarja bo pred reprezentančnim premorom gostila še Radomljane, ki so v prejšnjem krogu dobili občinski derbi z Domžalami. Mlinarji v mestu ob Savinji še niso slavili ligaške zmage, Celjani pa so v prvem delu prvenstva dobili obe medsebojni tekmi.

Damir Krznar, trener NK Celje: "Vse bomo naredili, da tudi proti Radomljam vstopimo tako silovito in agresivno. Nikogar ne podcenjujemo. Pričakujemo težko in zahtevno tekmo. Koliko bo zahtevna za nas, pa je odvisno od nas samih."

Kdo je vroč?

Če ne bi bilo jesenske poškodbe, bi Aljoša Matko to številko morda dosegel že prej. Belokranjec se je v Kopru veselil prvega "hat-tricka" v dresu Celja, s skupno 12 goli pa se je zavihtel na vrh ligaške lestvice strelcev, pred Arnela Jakupovića. Povratnik po poškodbi je spomladi dosegel že šest golov, pred dnevi je zatresel tudi mrežo Maribora, trojček na Bonifiki pa je zadostno opozorilo tudi za obrambo Radomelj.

Ali ste vedeli?

Celjani so s tremi goli v Kopru potrdili status najboljšega napada Prve lige Telemach. Že pred tekmo na Bonifiki so grofje presegli število doseženih zadetkov v minuli sezoni, ki so jo zaključili s 53 goli v mreži tekmecev. Aljoša Matko je dvignil svoje delnice v boju za strelsko krono, z 12 goli pa se je pred zadnjimi desetimi tekmami letošnje sezone približal dosežku iz sezone 2019/20, ko je v dresu Brava 15-krat meril v polno. V lanski sezoni se je veselil 14 golov, kar je bilo dovolj za tretje mesto na lestvici strelcev, krona pa je pripadla Žano Vipotniku. Lahko Matko ujame številko bivšega napadalca Maribora, ki je lani zabil 20 golov?

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Vicko Ševelj

Aljoša Matko je bil junak celjske zmage v Kopru, Radomljani pa so v občinskem derbiju z Domžalami slavili Madžida Šošića. Posojeni napadalec Hajduka je v drugem polčasu za hrbet Lovra Štubljarja pospravil dve žogi in mlinarjem priigral pomembno zmago. Zasedba Oliverja Bogatinova se je s tremi točkami obdržala korak z Aluminijem in Rogaško, obenem pa se je približala Domžalčanom in Sobočanom, kar napoveduje pestro bitko za obstanek v Prvi ligi Telemach. Lahko Radomljani po zmagi v lokalnem obračunu načrte prekrižajo tudi vodilni ekipi prvenstva? Kot že zapisano, v mestu ob Savinji še niso slavili zmage, so pa Celjane dvakrat presenetili ob Kamniški Bistrici.

Oliver Bogatinov, trener NK Kalcer Radomlje: "Na tekmi proti Domžalam smo nujno potrebovali zmago, zato sem še toliko bolj vesel. Deset krogov pred koncem smo štiri ekipe v dveh točkah razlike, zato ni še nič odločeno. Vsi se borimo, predstava s tekme z Domžalami pa nam vliva optimizem. Verjamem, da bo to težko ponoviti, vendar se bomo trudili in delali v tej smeri."

Kdo je vroč?

Radomljani so bili večji del občinskega derbija podjetnejši nasprotnik, a je Domžalčane reševal Lovro Štubljar. Mladi vratar ravbarjev vsega vseeno ni uspel zaustaviti, v drugem polčasu ga je dvakrat matiral Madžid Šošić, ki je z osmim in devetim golom sezone nakazal, da tudi sam še ni rekel zadnje v boju za naziv kralja strelcev. Bosansko-hercegovski napadalec je že jeseni presegel lanskoletni izkupiček zadetkov v dresu Radomelj, saj je v sezoni 2022/23 dosegel tri gole.

Ali ste vedeli?

Po tekmi v Celju tudi za Radomljane sledi dvotedenski tekmovalni premor, ne pa tudi za Madžida Šošića. Najboljši strelec rumeno-črnih bo namreč z mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine gostoval v Murski Soboti, Šošić pa ne bo edini znanec iz Prve lige Telemach. Selektor Igor Janković je namreč na svoj seznam uvrstil tudi Admirja Bristrića, člana ljubljanske Olimpije, do lanskega poletja pa je bil član Maribora tudi Luka Božičković.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani v Celju klonili šele povsem na koncu
    Nogometaši Celja so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali ekipo Kalcerja iz Radomelj z 2:1 (1:1).

DELI NA