Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

7. marec 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 817 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Branko Ilić

Drži, ravbarji so imeli v Spodnji Šiški več od igre in gostiteljem pustili le peščico priložnosti. A prav tako drži, da Domžalčani prevlade niso unovčili (vsaj ne v dovoljšni meri) in da so omenjene priložnosti nasprotniku pripravili kar sami. Kako in zakaj je rumena družina v sredo vpisala nov poraz sta vprašanji, ki ob koncu sezone na domžalsko žalost ne bosta zanimali nikogar. Takrat – torej čez natanko dvanajst krogov – bodo štele le točke. Teh imajo varovanci Andreja Razdrha na računu zaenkrat premalo, vsaj glede na pričakovanja in apetite ob Kamniški Bistrici. Lahko svojo bero izboljšajo ta konec tedna, ko v goste prihaja podobno nerazpoloženi Aluminij?

Andrej Razdrh, trener NK Domžale: ‘’Tekem je še veliko, časa za paniko ni, ampak potrebno je sprejeti dejstvo, da nismo v situaciji, ko lahko kogarkoli podcenjujemo. Ekipa se tega zaveda, enostavno potrebujemo pozitiven šok in mislim, da bodo stvari šle na bolje.’’

Kdo je vroč?

Prvi in edini gol za Domžalčane je v 55. minuti dosegel Slobodan Vuk. Po dolgi podaji v domači kazenski prostor je najvišje skočil Nikola Vujadinović, z glavo podal do izkušenega napadalca, ta pa je s strelom iz obrata presenetil vratarja Vekića in se veselil osmega zadetka v sezoni. Pred tem je v 44. minuti poskušal Zeni Husmani, a ciljal nekaj centimetrov previsoko.

Ali ste vedeli?

V okviru stotega jubileja rumene družine so se ob Kamniški Bistrici pretekli konec tedna poklonili prvemu predsedniku domžalskega kluba, sicer že preminulemu Stanku Skoku. Gospod Skok je leta 1920 ustanovil ŠK Disk, leta 1931 pa skupaj s somišljeniki še ŠK Domžale. Po nekajletnem rivalstvu sta se oba kluba združila in do druge svetovne vojne delovala pod skupnim imenom ŠK Disk.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Jure Matjašič, Ivan Kontek

Rdeče-beli se zadnje tedne mučijo. Mučili so se ob uvodnem porazu v Celju, mučili so se za minimalno zmago proti zadnjeuvrščenemu Rudarju, mučili so se za točko v Spodnji Šiški in mučili so se tudi v torek. Kidriški napori so bili proti tokrat precej boljšim zmajem zaman. Prvi polčas je v celoti pripadel gostom iz prestolnice, v drugem so varovanci Slobodana Gruborja sicer delovali nekoliko bolj živo, a jim ni uspelo nadoknaditi zaostanka. Posledice, ki jih je pustil odhod dirigenta igre Dejana Petroviča, so vse bolj očitne, Štajercem namreč manjka kreativnosti v napadalnih akcijah. V soboto Kidričane čaka gostovanje pri Domžalah, bodo ob Kamniški Bistrici naposled našli staro formo?

Nemanja Jakšić, branilec NK Aluminij: "Pričakujemo težko tekmo, da se moštvo dvigne po porazu. Drugega dela sezone nismo začeli po pričakovanjih, a upamo na boljše rezultate v nadaljevanju."

Kdo je vroč?

Aluminij je zobe zares pokazal šele v drugem polčasu. V 53. minuti je s prvim nevarnim strelom na tekmi ljubljansko mrežo načel Jure Matjašič (v Domžalah ga zaradi rumenih kartonov ne bo na igrišču). Sedemindvajsetletnik je odigral dvojno podajo z Luko Štorom in s kakšnih 25 metrov zadel vratnico, žoga pa se je nato (na veliko zadovoljstvo domačinov) vendarle odkotalila za hrbet Nejcu Vidmarju. V 73. minuti je imel Mihael Klepač po samostojnem prodoru priložnost za izenačenje, a bil nenatančen.

Ali ste vedeli?

Novembra je spopad tokratnih tekmecev postregel s kar šestimi zadetki. V Kidričevem so takrat s 4 proti 2 slavili domačini. Mihaelu Klepaču in Anteju Živkoviću sta odgovorila Arnel Jakupović in Slobodan Vuk, v 71. minuti je za rdeče-belo vodstvo znova zabil Klepač. Končni rezultat je v izdihljajih srečanja postavil Matic Vrbanec. Bodo nevtralni ljubitelji nogometne igre zadovoljni tudi tokrat?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nov poraz za Domžale
    Nogometaši Domžal so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 1:3 (0:1).

DELI NA